Niko Vilijams najveća želja Aston Vile u letnjem prelaznom roku 1Foto: EPA-EFE/Domenech Castello

Niko Vilijams je cilj broj jedan Aston Vile ovog leta, piše španska Marka.

Krilni napadač Atletik Bilbaa, kome ugovor ističe 2024. godine i koji ima otkupnu klauzulu od 50 miliona evra, na meti je engleskog kluba koji je spreman da uloži sve kako bi ga doveo u svoje redove ovog leta.

Trener Unai Emeri je već želeo da dovede Nika Viliamsa tokom zimskog prelaznog roka, ali španski reprezentativac je odlučio da sačeka kraj sezone kako bi doneo odluku o svojoj budućnosti.

Mlađi od braće Vilijams ima ponudu od Bilbaa za produžetak saradnje, ali izgleda da je bliži tome da spakuje kofere i zaigra u Premijer ligi.

Naime, ponuda Vile igraču iznosi oko 7 miliona evra godišnje, što je suma daleko veća od onoga što mu može ponuditi Atletik Bilbao, koji je već produžio ugovor sa Oianom Sansetom, još jednim ključnim fudbalerom baskijskog kluba.

Emeri traži pojačanje na poziciji krilnog napadača, a nakon neuspeha u vezi sa dovođenjem Marka Asensija, prioritetni cilj je Niko Vilijams.

Niko trenutno razmatra kojim putem da pođe u svojoj karijeri. Nakon što je izostao poziv u reprezentaciju selektora Luisa de la Fuentea za završni turnir Lige nacija zbog povrede kolena, Nico je započeo svoj odmor svestan da mora da izabere između ostanka u Atletiku i započinjanja nove avanture u Aston Vili.

Sa samo 20 godina, Niko je jedan od najvećih talenata španskog fudbala i već je nastupao na svom prvom Svetskom prvenstvu sa reprezentacijom Španije.

To se dogodilo krajem prošle godine u Kataru kada je tadašnji selektor Luis Enrique čvrsto verovao u svoj izbor, a mlađi od braće Vilijams je u samo 18 meseci napravio neverovatan put: od rezerve u baskijskom timu do igranja za Španiju na Mundijalu u Kataru, najvažnijem fudbalskom događaju na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari