Nikola Jovićfoto EPA-EFE/JASON SZENES

U toku noći, 2.30 po srednjeevropskom vremenu, startovasće veliko NBA finale. I dok sa pravom javnost komentariše Nikolu Jokića, Srbija će sigurno imati šampiona, s obzirom na to da je u dresu Majamija ovosezonski ruki, Nikola Jović.

Nažalost, zbog povred leđa, Jović je dugo pauzirao. Kada se vratio, plej-of je bio u punom jeku zbog čega Erik Spolstra nije imao dovoljno prostora za manevar kako bi ukazao šansu 20-godišnjem srpskom košarkašu, koji bi trebalo da napravi zavidnu karijeru i po NBA kriterijumima.

Jović je prošlog leta draftovan kao 27. pik i odmah je stigao u Majami, bez obzira na to što je prethodno igrao samo u Megi.

Za njega je ruki seozna zapravo prilika da poradi na svim bitnijim segmentima igre i pokuša da nabaci neophodnu mišićnu masu.

Kada je Mega u pitanju, trojica košarkaša iz redova „ljubičastih“ nastupaće u velikom NBA finalu. Saigrač Nikole Jokića je Vlatko Čančar, slovenački košarkaš, koji je svojevremeno nastupao za Megu.

Jović veoma respektuje Nagetsa, ali se nada uspehu svog tima koji je do velikog finala stigao započevši plej-of sa osme pozicije na Istoku. Redom su izbacivali Milvoki, Njujork i na kraju Boston bez prednosti domaćeg terena, sa čime će se suočiti i protiv Denvera.

– Jako sam želeo da odem u NBA. To mi se ostvarilo posle samo nekoliko godina provedenih u Megi, a u mojoj ruki sezoni sam čak dospeo u finale i to je nešto o čemu sam mogao samo da maštam.

Jović poručuje da se u Majamiju nadaju da mogu doći do četvrte titule u istoriji kluba.

– Ambicije su nam najveće moguće. Ove sezone prošli smo kroz mnogo toga. Pokazali smo da možemo mnogo i s razlogom smo tu gde jesmo. Denver je sjajna ekipa, neće biti lako, ali mi verujemo u to što radimo i očekujemo da osvojimo ovo finale.

Sa druge strane Vlatko Čančar, Jokićev saigrač iz Denvera, smatra da u finalu nema favorita.

– Presudna će biti koncetracija i fokusiranost, da se vodi računa o selekciji šuta i da se što je moguće više smanji broj izgubljenih lopti. Dobra timska igra biće ključ, a igrači zadatka imaće izuzetno bitnu ulogu – rekao je Čančar i dodao da mu je želja da igra u finalu na svakom takmičenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari