Nikola Lazetić: Bajčetić se oseća lagodnije u Španiji, ali bi u Srbiji imao više prostora; još uvek se nadamo 1foto EPA-EFE/Tim Keeton

Španci smatraju da o reprezentativnom opredeljenju Stefana Bajčetića nema razloga za raspravu. Ipak, u Srbiji se nadaju da 18-godišnji fudbaler Liverpula može promeniti odluku.

Prvenac u Premijer ligi, postignut pre dva dana u Birmingemu, protiv Aston Vile, ustalasao je fudbalsku javnost na Pirinejima, ali i Blakanu.

Stefan ima pravo da nastupa za seniore Španije i Srbije, s obzirom na to da mu je otac Srđan, rođeni Zrenjaninac i nekadašnji fudbaler Vojvodine i Crvene zvezde.

U dosadašnjoj karijeri igrao je za selekciju Crvene furije do 18 godina.

„Kontakt sa njegovim ocem imamo već dve i po godine. Dakle, mnogo pre no što je postao igrač Liverpula i kada su svi počeli da pričaju o njemu. Kada smo počeli da razgovaramo bio je maloletan, u takvim situacijama uvek pričamo sa roditeljima da ne ispadne da manipulišemo decom. Lično sam više puta razgovarao sa ocem Srđanom, koji je iz sporta, i danas je u sportu i cenim ga ko čoveka koji vrlo dobro savetuje dete i sigurno mu želi sve najbolje. Pa je verovatno i on veoma oprezan kada priča o ovim stvarima“, otkrio je Nikola Lazetić, direktor mlađih selekcija reprezentacije Srbije, u razgovoru za Mozzart sport.

Još uvek je rano donositi definitivne ocene mogućeg dometa mladog Stefana, ali je nesumnjivo da je za dve godine u Liverpulu veoma napredovao.

Iako Španci smatraju da je njegova budućnost u dresu Crvene furije, u reprezentaciji Srbije još uvek postoji nada da do promene odluke može doći, prevashodno jer je konkurencija u manevru Španije neverovatna i da je već čine Stefanom vršnjak Gavi i dve godine stariji Pedri.

„Mi smo ga već pozivali na svako okupljanje za mlađe kategorije. Par puta smo se nadali i da će doći, ali nije mogao iz objektivnih razloga. Prvo zbog kovida, jer su tada protokoli za putovanja bili komplikovani. Jednom nam se javio da ne može zbog bolesti. I poslednji put, pre osam ili devet meseci, otac nam se javio i rekao da se Stefan u ovom trenutku oseća lagodnije da igra za Španiju. Tu je rođen, odrastao, majka mu je iz Španije i, ponavljam, u ovom trenuku mu je prirodnije da igra tamo.“

U budućnosti bi do promene odluke moglo da dođe, pogotovo ukoliko reprezentacija Srbije bude beležila dobre rezultate.

„Oni ni u jednom trenutku nisu zatvorili vrata igranja za reprezentaciju Sbije. I mi se nadamo da će, kada dostigne nivo da igra za A reprezentaciju, izabrati Srbiju. Nastavićemo i dalje da ga pratimo, da pričamo, jer ga izuzetno cenimo kao igrača. Smatramo da je to i naš cilj, ali i njegov interes, jer smo uvereni da će u Srbiji imati više prostora i da će ga sačekati odnos kakav u Španiji možda i ne može da dobije. Ja i dalje verujem da bi, kada bi došao i obukao taj dres, shvatio da mu je ovde mesto. Ali na kraju će uvek biti njegova želja. Šta je do nas – uradili smo. I radićemo koliko god treba da bismo ga privoleli, ali na kraju – on mora da odluči“, jasan je Lazetić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari