Nikola Meljanac karijeru nastavlja u Južnoj Koreji 1Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nije do odluke došao na jednostavan način, ali posle određenog premišljanja Nikola Meljanac došao je do zaključka da bi mu izazovnije bilo da naredne sezone zaigra u Južnoj Koreji, nego li da sa Crvenom zvezdom ponovo pokuša da se domogne šampionskog naslova u domaćem prvenstvu.

Meljanac je imao rok do kraja maja da se izjasni, što je potencijalni reprezentativac Srbije i učinio potvrdnim odogovorom na ponudu iz Južne Koreje.

Pouzdani korektor je prethodno izašao na odbojkaški draft u Južnoj Koreji na kojem je izabran od strane Uiđongbušija i to kao treći pik. U Crvenoj zvezdi nisu tek tako prihvatili odluku Meljanca, s obzirom na to da je sa crveno-belima imao ugovor na još godinu dana. U početku je izgledalo da od dogovora dve strane neće biti ništa, međutim, tokom maja su se stavovi usaglasili tako da će Meljanac karijeru nastaviti u Južnoj Koreji.

Njega očekuju iskušenja u klub koji je u poslednjem izdanju domaćeg prvenstva zauzeo drugu poziciju. Za klub je nastupao Nuomori Keita, odbojkaš iz Malija, koji se i srpskoj javnosti predstavio igrajući za Mladi radnik. Meljanac je trenutno na pripremama reprezentacije Srbije koja se sprema za iskušenja u Ligi nacija, a trebalo bi da bude i deo ekipe na Mediteranskim igrama. Daroviti korektor u odbojku se zaljubio u Kleku, a u Crvenu zvezdu je došao kao 15-godišnjak. Rođeni Zrenjaninac, odrastao u selu Zlatica, što ponosno ističe, poreklom je iz Knina. Pre dolaska u Zvezdu, imao je i ponudu Vojvodine, ali se upornost crveno-belih na kraju bila isplatila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari