Nikola Topić: Bilo je treme, Teo i Marković najviše mogu da mi pomognu 1Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povratnički debi u crveno-belom dresu Nikola Topić obeležio je sa osam poena i pet asistencija, u trijumfu Crvene zvezde nad Igokeom (80:48).

Navijači su dobrim delom večeras došli u halu „Aleksandar Nikolić“ kako bi se uživo uverili u to koliko bi Nikola Topić mogao da pruži u potencijonalnoj ulozi jednog od bitnijih igrača u Crvenoj zvezdi.

Prethodnih meseci u Megi, 18-godišnji plejmejker pozicionirao se u abaligaškoj konkurenciji kao jedan od boljih igrača na mestu organizatora igre.

Povratak u Zvezdu podrazumevaće znatno je viši nivo u svakom smislu, posebno kada su košarkaški kriterijumi u pitanju.

Na osnovu večerašnjeg, povratničkog debija naslućuje se da bi Topić zaista mogao da bude pojačanje za tim Janisa Sferopulosa.

Iako jedva punoletan, odisao je samopouzdanjem i plejmejkerskom vizijom najbolje primenjenom u otvaranju napada na otvorenom terenu, kada je Dejana Davidovca počastio laganim polaganjem, pasom preko gotovo čitavog terena.

– Lep je utisak. Imao sam malu, pozitivnu tremu pred početak utakmice, ali saigrači, trener i stručni štab su mi verovali i to mi je mnogo značilo. Ušli smo dobro u utakmicu i posle smo održavali razliku. Dobro smo igrali na oba kraja terena. Već zaboravljamo ovaj meč, okrećemo se Fenerbahčeu – podelio je prve utiske Nikola Topić kao ovosezonski košarkaš Crvene zvezde.

Neće mladi košarkaš imati vremena da dočeka Novu godinu kako dolikuje jednom tinejdžeru.

Put za Istanbul zakazan je već za 1. januar.

– Fenerbahče je jedna od boljih ekipa u Evroligi. Mi ćemo da uradimo sve da se što bolje pripremimo za utakmicu, pa ćemo da vidimo za šta će to biti dovoljno.

Dirnut je mladi Topić podrškom koju je večeras dobio u hali „Aleksandar NIkolić“.

– To mi možda i najviše znači, hvala navijačima na tome, nema reči da opišem svoju zahvalnost.

Kada se pojavio u prvom timu Crvene zvezde posebnu konekciju izgradio je bio sa Stefanom Markoviće. Iako je u međuvremenu popularni Pefi otišao u igračku penziju, saradnja je još uvek prisutna.

Čujemo se stalno, daje mi savete. Sa Teom sam takođe stalno u kontaktu. Znaju kako mi je, igramo na istoj poziciji. Oni mogu najviše da mi pomognu – podvukao je mladi Topić, poželevši svima puno zdravlja u nastupajućoj 2024. godini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari