Sferopulos zadovoljan: Sviđa mi se što je Topić ostao veran sebi, Gilespiju fali ritma 1foto:Starsport

Grčki stručnjak na klupi Crvene zvezde imao različite utiske u vezi sa igrom poslednjih pojačanja protiv Igokee.

Poput starih majstora na petoparcu, čim je dobio priliku Nikola Topić je odmah demonstrirao talenat zbog kojeg je Crvena zvezda morala da diplomatskim putem ubedi Megu da je povratak na Mali Kalemegdan od obostranog interesa za klub i mladog košarkaša.

Samo u prvioh 20 minuta Topić je ubacio osam poena i podelio tri produktivna pasa.

I u crveno-belom dresu primenio je sličan stil igre koji je negovao u prethodna tri meseca u Megi, što se naročito dopalo Janisu Sferopulosu.

– Topića dobro znamo i šta može da donese. Svidelo mi se što je igrao na isti način kao u dosadašnjem delu sezone, bez obzira što je promenio tim i što je sa nama dva-tri dana. Biće sve bolji kako vreme bude prolazilo – ubeđen je trener Sferopulos.

U odnosu na partiju Topića, Fredi Gilespi ni na drugom meču u crveno-belom dresu nije ostavio utisak da može biti važan faktor na petici, pogotovo kada se bude priključio saigračima u Evroligi.

– Gilespi još nema ritam utakmica, ali kako sezona bude odmicala biće sve bolji. Videli smo neke stvari koje može u odbrani i kada je blizu koša u napadu. Ima potencijal i kada nađe svoj ritam biće dobar. Znate, nije igrao mnogo u Bajernu i treba mu vremena.

Možda već prvog dana 2024. crveno-beli će poleteti za Instabul u kojem će narednog dana odigrati susret sa Fenerbahčeom.

Imaće puleni grčkog stručnjaka toliko vremena da se izljube sa najmilijima, požele ono što im je najvažnije u životima najbližih ljudi iz svog okruženja i spakuju stvari za novi evroligaški put.

Na njemu možda neće biti Luke Mitrovića koji je u Atini doživeo povredu kolena, u duelu sa Panatinaikosom.

– Mitrović je imao manju povredu u meču sa Panatinaikosom, nije ništa ozbiljno. Videćemo kako će se oporavljati i da li će biti spreman za Fenerbahče. Bolomboj i Stefan Lazarević su odmorili.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari