Partizan u Baru trijumfalno završio 2023. godinu, "drugopozivci" matirali Mornar, prosečan debi Smita 1foto: Mornar-Barsko zlato

Crno-beli protiv najslabijeg tima u ABA ligi prekinuli seriju od tri poraza i na trijumfalan način završili 2023. godinu (76:98).

U prepunoj hali u Baru, puleni Željka Obradovića, očekivano, nisu imali previše problema protiv Mornara.

Odlučio je Željko Obradović da za večerašnji meč „ne skine“ Zeka Ledeja, dok su zbog povreda izostali Alen Smailagić, Uroš Trifunović i Aleksa Avramović.

Činjenica da je posle tri vezana poraza Partizan išao na megdan najslabijem timu u ABA ligi, koji je u 13 kola ostvario svega jednu pobedu, olakšala je odluku trenera Obradovića da u Baru omogući Džejlenu Smitu da debituje u dresu Partizana.

Imao je Amerikanac sa statusom reprezentativca Hrvatske veliku želju da se na lep način predstavi navijačima Partizana, ali je u toj nameri nekako sagoreo.

Za njegov stil igre pomalo i nesvakidašnje, previše je šutirao za tri poena (3/11).

Mornar je ostavio utisak da igrački i koncepcijski zaista ima veći kvalitet u odnosu na skor koji je ostvario na polovini abaligaške sezone.

Dok su puleni trenera Pavićevića imali svežine, oslanjajući se na brzu igru na otvorenom terenu mogli su u određenoj meri da pariraju Partizanu, pre svega u prvih 20 minuta, međutim kako je vreme odmicalo crno-beli su manirski uspevali da razliku svo vreme održavaju na nekih petnaestak poena.

Trener Obradović je, s obzirom na novo duplo evroligaško kolo koje je na programu već naredne nedelje, želeo da što više rastereti nosioce igre.

S tim u vezi Panter, Doužir i Nanali gotovo da nisu ni ulazili u drugom poluvremenu.

Prevagu su napravili „drugopozivci“ među kojima su razliku napravili igrači centarske linije.

Barani nisu mogli da visinski i u smislu atleticizma ispariraju Kaminskom, Kaboklu, Vukčeviću što se ogledalo i u statističkom podatku da je od 44 poena na poluvremenu (32:44) Partizan čak 20 ubacio iz reketa i još 12 iz drugog napada.

U odsustvu Ledeja i Smailagića, gosti su periodično igrali sa Kaboklom na pet i Kaminskim na četiri pri čemu je Amerikanac bio taj koji je šutem za tri u nespokoj stavljao odbranu Barana.

Prostora je dobio i Koprivica i sasvim se solidno snašao (11p, 8sk).

U drugom poluvremenu, veći prostor u igri dobili su i Anđušić, odnosno Jaramaz, što se rezultatski nije odrazilo  u negativnom smislu, naprotiv.

U dobrom spejsingu, protok lopte bio je zadovoljavajući iz kojeg su do egzekucije lako dolazili Vukčević (13p), pomenuti Koprivica koji je gro poena ubacio na samom obruču iz „pik en rola“ ali i Anđušić (17p).

Barani su, mahom individualnim sekvencama Luisa (18p) i Vejtersa (17p) učinili da meč u određenoj meri bude zanimljiv, međutim u poslednjih deset minuta Partizan je rutinirao kvalitativno osetno slabijeg rivala ostvarivši 10. pobedu u 14. kolu ABA lige.

Ujedno, Džejlen Smit je u četvrtom kvartalu popravio utisak, završivši debitantski meč sa 11 poena i šest asistencija.

Partizan će već 2. januara ugostiti Asvel, a dva dana kasnije gostovaće Crvenoj zvezdi u Evroligi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari