Nikola Topić projektovan za četvrtog pika na Draftu 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Evropljani bi mogli da dominiraju na ovogodišnjem NBA draftu.

Od početka sezone, Nikola Topić praktično ni u jednom trenutku nije bio obuhvaćen prognozama u kojima je bio slabije plasiran od osmog mesta na ovogodišnjem NBA draftu.

Iako ne igra od početka godine, tačnije večitog derbija odigranog 4. januara kada je povredio koleno, 19-godišnji plejmejker Crvene zvezde sve vreme se visoko kotira kada su u pitanju pozicije na Draftu koji će se održati  27. juna u Bruklinu.

Prema poslednjim prognozama, srpski plejmejker trebalo bi da bude biran kao četvrti pik i ukoliko tako i bude postaće drugi najbolje plasirani Srbin posle Darka Miličića koji je 2003. izabran od strane Detroit Pistonsa kao drugi pik, odmah posle Lebrona Džejmsa.

Interesantno je da bi Draft mogli da obeleže evropski igrači, s obzirom na to da je trenutno kao prvi pik projektovan Aleksandre Sar, 18-godišnji francuski košarkaš koji nastupa u australijskoj ligi, igrajući za Pert.

Drugi izbor mogao bi da bude još jedna košarkaš iz Francuske – Zaharije Rišaser, igrač Asvela koji je na pozajmici u Burgu, sa kojim će večeras odigrati prvi meč finala Evrokupa protiv Partiza u prestonici Francuske (20.30, Sport klub).

Kao peti izbor percipiran je Litvanac Matas Buzelis koji se košarkom ove seozne bavi u američkoj Razvojnoj ligi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari