"Nikola uvek ima odgovor": Jokić inteligentnim potezom rešio meč, trener mu opet izrazio divljenje (VIDEO) 1EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Srpski košarkaš još jednom pokazao koliko su njegovi rezoni i izbori bitni za rezultate Denvera.

Nagetski su protiv Toronta vezali četvrtu pobedu i(li) ukupno 46. od početka nove NBA sezone, a Nikola Jokić se svojski potrudio da njegov tim ostane neporažen tri meseca pred domaćom publikom.

U trijumfu rezultatom 118:113, naš reprezentativac postigao je 17 poena, imao 13 skokova i devet asistencija, pa mu je sedmi put u takmičarskoj 2022/2023. nedostajao jedan skok ili dodavanje za tripl-dabl.

Međutim, nije samo to izdvojilo Somborca, nad kim su se smenjivali čuvari iz protivničke ekipe. Dvostruki dobitnik MVP nagrade i najozbiljniji kandidat za treće takvo prizanje u nizu zablistao je u finišu meča.

 

„To je lepota Nikoline igre. Bez obzira na to kako ga čuvate, on uvek ima odgovor“, podsetio je Denverov trener Majkl Meloun, misleći (i) na njegovu inteligentnu defanzivu u zadnjih minut i 15 sekundi.

Prvo je izbio loptu Fredu Vanvletu i iznudio prekršaj, nakon kojeg je slobodnim bacanjima doveo Denver u vodstvo, a onda namerno napravio faul na Jakobu Potlu, inače vrlo lošem izvođaču slobodnih bacanja, koji je promašio oba i potvrdio pobedu Nagetsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari