Nikolić debituje protiv svojih 1Foto: Starsport

Kao u onoj narodnoj izreci “prvo, pa muško”, fudbaleri Partizana će premijerni meč s novim trenerom Marko Nikolićem odigrati s njegovim bivšim klubom Vojvodinom, koja je i crno-belima i nasledniku Ivana Tomića počesto zagorčavala život u novijoj istoriji, pripada najužem krugu kandidata za titulu i u Beograd stiže nabildovanog samopouzdanja posle plasmana u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope.

Dok “parni valjak” vozi u kontra smeru, pa je ispadanje iz evro kvalifikacija “podebljao” remijem i porazom u prva dva kola Superlige.

– Vojvodina je klub i ekipa za svako poštovanje. Ne samo zbog toga što su ostali u Evropi, a mi prerano spali na domaća takmičenja. Poslednjih godina odigrali smo mnogo teških, napetih i neizvesnih duela sa njima, često gubeći jedan ili sva tri boda. Verujem da će i ova utakmica biti na “nož”. Mi želimo da stanemo na put rezultatskoj krizi i konačno zaigramo onako kako se od nas očekuje, a oni bi da naprave pozitivnu uvertiru za prvi meč sa AZ Alkmarom – jasno je kapitenu Saši Iliću koliko njega i ostale očekuje posla u prvom derbiju u sezoni 2016/2017.

Po nekom nepisanom pravilu, promena trenera pozitivno deluje na igrače, a oni se makar na trenutak izdignu iznad loše situacije.

– Nikolić je neko ko zna da zategne, pripremi i motiviše ekipu. Ali, teško da će to vredeti ako se i mi konačno ne trgnemo, svako za sebe i svi zajedno ne pokažemo da nismo zaboravili da igramo fudbal posle prvog meča sa Zaglebjem. U prevodu, potrebni su veća koncentracija, voljni moment i kompaktnost – zaključuje hodajuća legenda posrnulog Partizana.

 

Parovi 3. kola Superlige

petak

Radnički (N) – Rad

subota

Mladost – Crvena zvezda 20.00

Metalac – Napredak 20.00

Novi Pazar – Čukarički 20.00

OFK Beograd – Javor 20.00

Radnik – Spartak 20.00

Voždovac – Borac 20.00

nedelja

Partizan – Vojvodina 19.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari