Nikolić otišao, dolazi Stolica 1Foto: STARSPORT

U jeku (ne)realnih priča o ostavljanju na okupu najzaslužnijih za osvajanje titule i Kupa u tragikomičnim srpskim fudbalskim uslovima i nagađanja o potencijalnim pojačanjima igračkog kadra za evropske kvalifikacije…

… temelje Partizanove kuće je potreslo saznanje o ozbiljnim pregovorima trenera Marka Nikolića i Videotona. Pri čemu je vest o eventualnom transferu u Mađarsku čoveka čije je zatezanje igre posle rasula u vreme Ivana Tomića bilo uvod u dugu prvenstvenu seriju bez poraza, a ona podloga optimističkog čekanja Zvezdinog superligašlkog kiksa, zatekla upravu crno-belih, koliko i navijače neočekivanog šampiona.

– Iskreno, ovo jeste iznenađenje za sve nas. Logično jeste, jer je vest o duploj kruni, s 33 pobede u 37 utakmica bez poraza, odjeknula u regionu i šire, ali brzo se sve to medijski zakotrljalo… Ono što ja mogu da kažem je da Marko ima ugovor s Partizanom i da je moja želja da on još dugo bude naš trener. Ipak, nikada ne znate kuda putevi vode svakoga od nas, to sve brzo može da se okrene na drugu stranu… Nije mi palo na pamet da ću se u ovom prelaznom roku baviti dovođenjem novog trenera. Nadam se da neće ni biti potrebe za tim – bila je prva reakcija sportskog direktora kluba iz Humske Ivice Ilieva na priču da će Nikolić zapucati u redove vicešampiona iz komšiluka.

Nakon toga je usledio njegov susret u četiri oka sa trenerom oteranim iz Partizana 2015, bez valjanog razloga i u trenutku dominacije domaćim fudbalskim vodama, da bi medijski nagoveštaj razlaza sa šefom struke, nekoliko puta manje plaćenim od Brazilca Leonarda da Silve Souze, malo zatim na stadionu okupio vrh Upravnog odbora. A da je situacija krajnje ozbiljna potvrdio je dolazak Žarka Zečevića, nedavno promovisanog potpredsednika Olimpijskog komiteta. Čoveka bez formalnih zaduženja u klubu, čiji je generalni sekretar bio „sto godina“, međutim s ključnim uticajem na izbor i rad aktuelne vrhuške.

Kako god dalje tekli razgovori sa Nikolićem moguća su samo dva scenarija. – njegovo napuštanje Srbije posle tri pobede u četiri večita derbija sa Crvenom zvezdom u jednoj kalendarskoj godini, za jača primanja od sadašnjih, i veći mir u radu u uređenijoj ligi i zemlji, ili ostanak, ali pod novim uslovima, tj. za bogatiji ugovor i još veću slobodu u odlučivanju.

Jedno je sigurno, vreme nije saveznik crno-belih, samo mesec i po dana pre početka trke za mesta u Ligi šampiona.

Škuletić u Turskoj

Polako, ali sigurno se skraćuje spisak „već viđenih“ povratnika u Humsku. Desni bek Antonio Rukavina, golman Vladimir Stojković i krilni vezista Zoran Tošić su javno odbacili takvu opciju, dok je napadač Petar Škuletić to juče učinio na delu. Pristupanjem turskom Genčlerbirligiju svojevremeno prvi golgeter crno-belih stavio je tačku na spekulacije o njegovoj karijeri nakon odlaska iz moskovske Lokomotive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari