Nikolić u Partizanu za 350.000 evra 1Foto>Starsport

Dosadašnji napadač Spartaka Nemanja Nikolić novi je centarfor Partizana, potvrdio je superligaš iz Subotice.

Spartaku će pripasti obeštećenje od 350.000 evra, uz određene procente od narednog transfera, dok je Nikolić potpisao trogodišnji ugovor. Dakle, u narednoj sezoni napadački tandem crno – belih činiće bivši fudbaleri Spartaka Đorđe Ivanović i Nemanja Nikolić.
Vest o transferu Subotičani su potvrdili na svom sajtu.

– Napadač Nemanja Nikolić karijeru će nastaviti u FK Partizan nakon uspešnog dogovora obe strane. Nikolić je sa crno-belima potpisao ugovor na tri godine uz obeštećenje od 350.000 evra koje sleduje FK Spartak – navodi se u saopštenju kluba iz Subotice.

Nikolić iza sebe ima odličnu sezonu, postigao je 13 golova i izabran je u idealni tim Superlige. Bivši napadač Grblja, Rostova i Aktobea preporučio se i golom Partizanu u Humskoj, u remiju (1:1) prošlog novembra.

U narednoj sezoni crno – beli će osim domaćih trofeja želeti i da, bar, ponove uspeh u Ligi Evrope, a to neće biti nimalo lako.

Iako je u poslednjih pet godina Partizan osvojio 17 evropskih bodova, što beogradski klub svrstava visoko na lestvici – Partizan je trenutno na 78. mestu rang-liste evropskih klubova i sa te pozicije će startovati u kvalifikacijama. Uprkos tome već 1. kolu među 47 potencijalnih rivala crno – belih su: Levadija (Estonija), Ferencvaroš i Ujpešt (Mađarska), Dunajska streda (Slovačka)…

U 2. kolu je 37 potencijalnih rivala (igra se 26. jula i 2. avgusta) a mogući rivali su: Glazgov Rendžers (Škotska), Hapoel Haifa (Izrael), Anortozis (Kipar), Gornjik i Jaglonija (Poljska), Vitorog (Rumunija), AIK Stokholm (Švedska), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Željezničar (BiH), Nefči (Azerbejdžan), Žilina (Slovačka), Kairat (Kazahstan)… U 3. kolu (ako „valjak“ stigne dotle) potencijalni protivnici su: Brondbi (Danska), Slovan (Češka), Vardar (Makedonija), Beitar Jerusalim (Izrael), Univerzitatea Krajova (Rumunija), Bašakšehir (Turska), Ufa(Rusija), Leh (Poljska), Apolon (Kipar).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari