Niksi poveli protiv Pejsersa u polufinalu plej-ofa Istoka 1Foto: AP Photo/Frank Franklin II

Košarkaši Njujorka poveli su protiv Indijane u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije, pošto su u prvoj utakmici pobedili 121:117.

Nikse je predvodio Džejlen Branson sa 43 poena, šest skokova i šest asistencija. On je postao četvrti igrač u istoriji NBA lige koji je u četiri uzastopne utakmice u plej-ofu postigao po 40 poena. Po četiri uzastopne utakmice sa po 40 poena postigli su još Majkl Džordan i Bernard King, a u šest utakmica to je učinio Džeri Vest.

Donte Divinćenco postigao je 25 poena za Njujork, od kojih važnu trojku 40 sekundi pre kraja, a Džoš Hart imao je 24 poena, 13 skokova, osam asistencija i tri ukradene lopte. O Dži Anunobi dodao je 13 poena, devet skokova i četiri asistencije, a Ajzea Hartenštejn 13 poena, šest skokova i četiri asistencije.

U ekipi Indijane najefikasniji je bio Majls Tarner sa 23 poena, Paskal Sjakam postigao je 19 poena uz šest skokova i pet asistencija, a Ti Džej Mekonel 18 poena. Tajris Halibarton dodao je šest poena, osam asistencija uz četiri ukradene lopte.

Druga utakmica igra se ponovo u Njujorku, u noći između srede i četvrtka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari