Nina Stojanović druga teniserka Srbije 1Foto: EPA/ Kosa Sulejmanović

Promenama na WTA listi Nina Stojanović napredovala za 19 mesta zahvaljujući plasmanu u četvrtfinale turnira u Šenženu i trenutno je druga teniserka Srbije, 123. na svetu.

Dok je najbolja srpska teniserka Jelena Janković zadržala je 54. poziciju sa 1.100 bodova na najnovijoj listi najboljih igračica sveta, posle povlačenja Ane Ivanović ona je jedina srpska predstavnica u Top 100.

Posle Stojanović, slede od srpskih igračica Aleksandra Krunić je 134 (+7), Ivana Jorović 148 (+3), Jovana Jakšić 261 (-1)… U Top 10 Karolina Pliškova i Dominika Cibulkova su zamenile mesta na petoj i šestoj poziciji, prva je i dalje Anđelik Kerber, druga Serena Vilijams, treća Agnješka Radvanjska, a četvrta Simona Halep, prenosi Sport klub.

Mešu 10 najbolji su još Garbinje Muguruza (7), Medison Kiz (8), Svetlana Kuznjecova (9) i Džoana Konta (10). Mlada Hrvatica Ana Konjuh je napredovala 11 pozicija i sada je 36. igračica sveta, Mirjana Lučić-Baroni je 79, a Dona Vekić 97. Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić je sa 70. skočila na 67. poziciju.

Prvi teniser sveta Endi Mari iako poražen je od Novaka Đokovića u finalu turnira u Dohi, ali je povećao prednost u odnosnu na srpskog tenisera na najnovijoj ATP listi.

Marej sada ima 12.560 bodova, odnosno 150 više u odnosu na prethodnu listu, dok je Đoković ostao na 11.780.

U Top 10 jedina promena je zamena mesta Francuza Gaela Monfisa i Hrvata Marina Čilića na šestoj i sedmoj poziciji, treći je i dalje Kanađanin Miloš Raonić, četvrti Švajcarac Stan Vavrinka, peti Japanac Kei Nišikori…

Španac Rafael Nadal je zadržao deveto mesto, dok je Švajcarac Rodžer Federer pao za jednu poziciju i trenutno je 17. igrač sveta, piše Sport klub.

Viktor Troicki je i dalje 29. na mestu, Dušan Lajović je se pomerio sa 93. na 92. mesto, dok je napredak od 26 pozicija, zahvaljujući osvajanju titule na turniru u Bangkoku, zabeležio Janko Tipsarević, trenutno zauzima 118. mesto.

Laslo Đere je nazadovao jedno mesto i sada je 186, dok je Marko Tepavac dva mesta lošije plasiran u odnosu na prošlu nedelju i zauzima 200. poziciju.

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur zadržao je 77. mesto, Hrvat ivo Karlović je i dalje 20, Borna Ćorić 57 (-9)…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari