Niš spremno čeka navijače Crvene zvede i Partizana uoči utakmica u Kupu “Radivoja Koraća" 1Sportska hala Čair: Foto: V.Torović

Pošto se Kup “Radivoja Koraća” ponovo vratio u Niš, prošle godine nije održan u gradu na Nišavi pošto je u sportskoj hali “ Čair” bila kovid bolnica, Nišlije će opet moći na svojim ulicama da vide kolone navijača Crvene zvezde i Partizana, u pratnji jakih policijskih snaga.

Te scene nisu uobičajene za Niš, osim kad na megdan domaćem fudbalskom klubu “Radnički” dolaze Zvezda ili Partizan. Ali, tada se mogu videti navijači jednog ili drugog kluba.

Za predstojeći “ratni vikend”, kako mnogi nazivaju subotu i nedelju jer će se u Nišu blisko susresti „delije“ i „grobari“, svi organizatori Kupa kažu da su spremni.

Prostor oko Hale je blokiran, prepuno je rampi, a svuda dežuraju policajci. Tako je od četvrka, kad su počele finalne utakmice Kupa. I u obližnjem parku Čair je pojačano obezbeđenje.

Dušan Projović iz Košarkaškog saveza Srbije kaže da su preduzete sve mere kako bi se sprečili sukobi navijača u Hali, ali i u svim delovima Niša.

Nije nama ovo prvi put da organizujemo ovaj sportski događaj, uvek su na Kup u Niš dolazili navijači iz Beograda. U kontaktima smo sa svim faktorima zaduženim za bezbednost, sa klubovima, policijom, žandarmerijom… Bezbednost je podignuta na najviši nivo. I komesar za bezbednost KSS je u Nišu. Ništa nije prepušteno slučaju”, konstatuje Projović.

Predrag Pržić, generalni sekretar Sportskog saveza Niša naglašava da je sve preduzeto da bi Kup protekao bez nemilih scena, tuča navijača sa policijom ili između sebe.

Svi koji su uključeni u organizaciju Kupa policiji dostavljaju MUP-u informacije vezane za bezbednost. Moramo sve da učinimo da ovo bude praznik sporta”, kaže Pržić.

On ističe da je prvog dana Kupa sve proteklo mirno, osim što je u Hali bilo nekoliko upaljenih baklji.

U Hali je bilo puno dece, kao i najboljih studenata sa niških fakulteta.Voleli bismo da tako bude i u subotu i nedelju. Niš je bezbedan grad, tako da želimo da svim građanima i gostima Niša bude prijatan boravak i tokom održavanja Kupa “ Radivoje Korać”, kaže Pržić.

Danas je mejlom Polijskoj upravi u Nišu uputio pitanja šta se sve preduzima u vezi bezbednosti na predstojećim košarkaškim utakmicama, kao i sprečavanju mogućih sukoba navijača Crvene zvezde i Partizana, ali nam, iako nam je portparolka obećala, nisu stigli odgovori.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari