Nova pobeda kao šlag na torti 1Foto: Starsport

Najbolji rukometaši Srbije održali su reč datu pre puta u Atinu i novom pobedom nad Grčkom – 25:27 (14:12) u velikom stilu stavili tačku na savršeno odrađene  kvalifikacije za prvenstvo Evrope sledeće godine, jer im se u dvomeču sa ovim  protivnikom i dva duela sa moćnom Francuskom „potkrao“ samo jedan remi (sa „trikolorima“), a sva je prilika da bi i slabašni Belgijanci prošli isto da se nisu sami povukli iz trke za EURO.

Nisu pogrešili ni kada su najavili drugačiji odnos snaga nego u prvom susretu sa Grcima jer je domaćin u međuvremenu popravio igru i, pogotovo sada, grizao za svaku loptu, u pokušaju da se kao jedna od najuspešnijih trećeplasiranih reprezentacija dokopa takmičenja u Mađarskoj i Slovačkoj, pa je posle više rezultatskih preokreta prvo poluvreme pripalo manje kvalitetnom timu.

Odmah posle pauze stvari su došle na svoje. Bolja odbrana i serija od 3:0 odveli su „orlove“ u vođstvo (14:15), pa je selektor Toni Đerona, videvši da su im Grci u „šaci“, rasterećen rezultatskog pritiska, počeo da diže minutažu manje korišćenim reprezentativcima.

To je bila dobitna odluka, pa je Srbija u nekoliko navrata imala +3 (18:21, 19:22, 20:23) do konačnog epiloga, kom je u dobroj meri kumovao i raspucali mladi bek Milosavljević.

Od njegova četiri pogotka samo je Marsenić dao više (5), a u rešetanju mreže pomogli su im trostruki „poenteri“ Đorđić, Nenadić, Radivojević i Nikolić.

Za nagoveštaj još lepših dana za naš rukomet, ljubitelji ovog nekada vrlo trofejnog sporta nadaju se već od EP, do kada bi španski stručnjak trebalo još da koriguje i unapredi igru doskorašnjeg gubitnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari