Nova pravila u streljaštvu: Poeni umesto krugova u finalima, dueli za zlatne medalje 1Foto: SSS

Izvršni odbor Svetske streljačke federacije (ISSF) je usvojio nova pravila takmičenja za sve olimpijske discipline, koja će se primenjivati od 1. januara 2022, saopštio je danas Streljački savez Srbije (SSS).

ISSF je u četvrtak zvanično objavila novi set pravila, koja se znatno razlikuju od dosadašnjih, a slična su eksperimentalnim po kojima je nedavno održan „Kup predsednika“ u Vroclavu.

Velika novost je da će u svim disciplinama posle kvalifikacija biti održano polufinale i finale, umesto dosadašnjih finala. U polufinalima i finalima se više neće računati krugovi, već se rezultati „pretvaraju“ u poene.

Takođe, u svakoj disciplini, finale će biti završeno mečom za zlato, u kome će se direktno suočiti dvojica najboljih finalista, a do tada osvojeni poeni se neće prenositi u duel za prvo mesto.

Kad je reč o disciplinama koje su na programu takmičenja Streljačkog saveza Srbije i u kojima SSS ima reprezentativce, neće biti promena u kvalifikacijama vazdušnim oružjem i MK sport pištoljem za žene, dok su kvalifikacije MK puškom iz trostava skraćene sa tri puta 40 na tri puta 20 metaka, ali pre njih će biti održane eliminacije.

Kao i do sada, rezultati u kvalifikacijama vazdušnom puškom će se računati na decimale, a u ostalim disciplinama na pune krugove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari