Nova zlatna medalja za Damira Mikeca na Mediteranskim igrama 1Foto: OKS

Nakon srebrne medalje Teodore Vukojević u vazdušnoj pušci, nosilac zlatne medalje u miksu sa Zoranom Arunović, Damir Mikec osvojio je drugu medalju sa ovog takmičenja, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

On je u pucanju vazdušnim pištoljem osvojio svoju drugu zlatnu medalju.

Ovo je trenutno 18. medalja za naš Tim na XIX Mediteranskim igrama, a četvrta medalja za naše strelce.

Od samog početka, Damir Mikec je sigurno pucao ne ispuštajući prvo mesto iz ruku. Kvalifikacioni deo takmičenja, naš srebrni olimpijac završio je ubedljivo na prvom mestu ostavivši iza sebe Francuza Floriana Fukea i Turčina Ismaila Kelesa.

U finalu je Damir, kako je vreme odmicalo, pucao sve sigurnije i bolje.

U veoma dobroj konkurenciji on je uspeo da nadoknadi zaostatak za, u tom momentu, bolje plasiranim takmičarima iz Turske i Italije. Ismail Keles i Luka Teskoni bili su do pred sam kraj finala na prve dve pozicije, ali je Damir Mikec u finišu podigao nivo svog pucanja i prvo uspeo da prestigne Italijana Teskonija, a onda u meču za zlatnu medalju i da bude bolji od takmičara iz Turske.

Damir je meč za zlato počeo dobro, i u jednom momentu je imao i vođstvo od 8:4, ali je Keles uspeo da izjednači na 8:8. Međutim, od tog momenta Mikec nije dozvolio svom protivniku da pobedi ni u jednoj seriji do kraja i ostvario je pobedu od 16:8.

Naš srebrni olimpijac i osvajač ukupno šest medalja sa pet Mediteranskih igara, na koliko je Damir Mikec učestvovao do sada, odmah nakon završetka meča veoma emotivno je govorio o svom nastupu i ostvarenim rezultatima.

„Osvojio sam drugo zlato na ovim Mediteranskim igrama. Nakon ovog finala koje je bilo veoma teško, malo sam i zaplakao od sreće, jer je ovo za mene veoma emotivno.
Mediteranske igre su moje omiljeno takmičenje i nemam reči kojima bih mogao da opišem kako se osećam. Konkurencija je bila veoma dobra. Nisam dobro počeo, pa sam se do kraja finala trudio da nadoknadim zaostatak, verovao sam u sebe. Srećan sam što je Srbija, zahvaljujući ovom rezultatu, stigla do još jedne zlatne medalje. Ostaje mi da sada navijam za moje kolege da još uvećaju bilans medalja za Srbiju“, izjavio je Mikec.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.