Novak "ćaskao" sa publikom 1Novak Đoković Foto: EPA/ Sergio Barrenechea

Osim pada u trećem setu, tačnije loše odigranom taj-brejku (7:2), Novak Đoković veoma dobrom igrom eliminisao je Tenisa Sandgrena i za prolaz u četvrto kolo US opena boriće se sa Rišarom Gaskeom, svojom omiljenom „mušterijom“.

Bio je to potpuno drugačiji pristup i fizički nivo na kojem je Novak odigrao meč sa izuzetno neugodnim Amerikancem, posebno opasnim na tvrdoj podlozi. Revnosnijim pratiocima teniskih dešavanja i dalje je u sećanju Tenisova sjajna igra na poslednjem Australijan openu, na kojem je takmičenje završio tek u polufinalu. Snažnog forhenda i servisa, Sandgren je bio onemogućen da se razmahne; Đoković je mahom odlično reternirao i anticipirao; forhend ga je dobro služio i ako se izuzme pad u taj-brejku trećeg seta, bio je to odličan meč za srpskog asa.

– Tenis je igrao dobro, žestoko se borio i zaslužio veliki aplauz publike. Mislim da sam ja igrao dobro dva i po seta, a onda kao da sam se, bez razloga, mentalno izgubio. Bio sam potom ljut na sebe i na svoju igru, takve stvari se dešavaju. Nisam srećan zbog načina na koji sam izgubio koncentraciju, ali sam uspeo da se pregrupišem i dobijem meč. Nadam se da ću iz ovoga nešto naučiti – samokritičan je bio Đoković.

US open kao četvrti gren slem u sezoni ima neki svoj šarm koji godinama unazad „oplemenjuje“ publika, pogotovo u mečevima koji se igraju u poslepodnevnim časovima. Nema sumnje da Novak priželjkuje da i meč sa Gaskeom odigra u istom periodu dana. Francuz je njegova omiljena „mušterija“. Od 13 međusobnih duela, Novak je slavio u 12 navrata, a taj jedan poraz doživeo je daleke 2007. Gaske je od onih igrača koji ekstra talenat nikada do kraja nisu materijalizovali. Gracioznost njegovog bekhenda teško da je uporediva, pa čak i sa Federerovim jednoručnim bekhendom, međutim fizički i atletski Francuz nikada nije uspeo da dostigne vrhunski nivo.

– Noćni mečevi na US openu su pravi doživljaj, nešto najlepše što se može doživeti na teniskim turnirima. Hvala publici, što je ostala sa nama, hvala i što su pričali između poena i tokom poena. Čuo sam nešto o šopingu… Tako nešto se može čuti samo u Njujorku. I zbog toga volim kada sam ovde – imao je vremena i da se našali Novak posle plasmana u treće kolo gren slema koji je u karijeri osvajao u dva navrata. Gaske je inače duel sa Đokovićem izborio pošto je prethodno eliminisao našeg Lasla Đerea sa 3:0, po setovima 6:3, 7:6 (7:5), 6:3.

Krunićeva opet uživa u Njujorku

Aleksandra Krunić (49. na WTA listi) je na tri turnira uoči US opena gubila setove „sa nulom“, a u seriji poraza se nalazila još od kraja juna, ali dolaskom u Njujork se sve promenilo. Na njoj omiljenom grend slem takmičenju, na kome je pre četiri godine igrala osminu finala, drugi put zaredom domogla se trećeg kola, savladavši Kirsten Flipkens (57) rezultatom 6:1, 6:3! U prvom setu je Krunić posle početnih 0:1 nanizala šest gemova, od kojih dva bez izgubljenog poena i tri uz samo jedan poen za Belgijanku. Aleksandrina igra na svoj servis bila je nerešiva enigma za Flipkens i u nastavku, da bi jedini brejk, vredan konačnog trijumfa, ostvarila polovinom drugog seta, za vođstvo od 4:2. Najbolja srpska teniserka u trećem kolu će imati težak zadatak protiv 14. nosioca, Amerikanke Medison Ki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari