"Nije mi apsolutni prioritet da budem broj jedan": Novak Đoković o šansama da ipak ide na američku turneju 1Foto: A. Pavlović

Novak Đoković je ove srede trenirao u Beogradu, a potom se obratio novinarima kojima je objasnio da je izlečio povredu koju je zadobio na Australijan openu.

Novinare je najviše interesovalo i kakve su šanse u vezi sa američkom turnejom.

– Što se tice moje situacije sa povredom pred AO, ona je sanirana. Bližim se intenzitet od 100 odsto, stvari deluju dobro i ohrabrujuće, sutra putujem u Dubai. Pokušaću da doguram što dalje. I dalje čekam odgovor Amerike, to nije u mojim rukama, spremam se za turneju tamo, videćemo kako će stvari da se odvijaju – rekao je Đoković novinarima.

Prvi reket sveta dodao je da su mu sada prioritet grend slemovi, a ne masters turniri.

– Nije mi apsolutni prioritet da budem broj 1, tako da može doći do smene. Prioritet su grend slemovi i da ostanem zdrav, da budem u skladu sa svakim segmentom sebe, znam kada sam usklađen mogu da osvojim bilo koji turnir na bilo kojoj podlozi – istakao je Đoković.

Na pitanje da li će biti veliki udarac ako propusti američku turneju pa i US Open, teniser je odgovorio da ih je propustio i prošle godine.

– Nadam se da neću ove godine, ali moj stav je takav kakav je i neće se promeniti. Mislim da te stvari ne utiču puno na mene, a to sam pokazao i na Australian Openu. US Open je daleko i nadam se da ću moći biti tamo, to je sve što vam mogu reći. Osetio sam tamo puno podrške 2021. godine, nešto što pre nisam imao prilike. Želim da se vratim tamo i opet osvojim.

Novinare je zanimalo i i koji broj grend slemova bi zadovoljio njegovu glad.

– Ne postoji taj broj. Nemam neki krajnji broj niti granicu u godinama do kad ću igrati tenis iako po automatizmu ljudi nakon 30. godine počinju postavljati pitanja kada je kraj. Federer, Nadal i ja najviše smo se s tim pitanjima susretali. Međutim, ono što je sigurno da je ta glad prisutna, a ja bih je više opisao kao strast prema sportu i nadmetanju. Ja volim ovaj sport, volim da igram sa svojom decom i s bilo kime rekreativno tako da nije da osećam odbojnost prema sportu jer uzima toliki deo mog života – naglasio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari