Novak Đoković danas igra prvi meč na Vimbldonu 1Foto: FoNet/AP

Novak Đoković počinje danas nastup na Vimbldonu mečom protiv Martina Kližana, 49. tenisera sveta, koga je u sva tri međusobna susreta nadigrao, prepustivši mu samo jedan set, poslednji put u Akapulku ove godine.

Pred londonski grend slem srpski teniser najavljuje novi, „opušteniji“ pristup tenisu ali i dodaje da mu ne nedostaju želja i motivi da osvaja turnire.

– Pre sam zasnivao sreću na tome da li sam pobedio u nekom meču. Trudim se da više tako ne radim – ne radi se o tome da mi više nije stalo da li ću pobediti ili izgubiti. Naravno da bih voleo da dobijem svaki susret ali pokušavam da to ne bude ključna stvar koja će određivati moju sreću – kaže srpski teniser. Novi pristup počeo je da daje rezultate, bar ako se se može suditi po trofeju koji je osvojio na turniru u Istbornu na kome je želeo da se pripremi za londonski grend slem.

NJegov prvi rival, kome je najbolja pozicija na ATP listi bilo 24. mesto, ne bi trebalo da mu zada previše problema. Kližan je poslednji put dobio susret na travi 2014. godine u Istbornu, dok je ove godine odigrao samo jedan meč na zelenoj podlozi i izgubio ga. Od početka sezone Đokovićev rival je ostvario 11 trijumfa i 15 poraza, uključujući i izgubljene mečeve od igrača van prvih 100. Na Vimbldonu slovački teniser samo je jednom stigao do drugog kola, i to pre pet godina, a od 2014. nije uspeo da pobedi nijednog igrača iz top 10.

Kirjos odustao od Vimbldona

Nik Kirjos završio je sa Vimbldonom ove godine predavši meč Francuzu Pjer-Igu Erberu nakon izgubljena dva seta (6:3, 6:4). Australijanac je došao sa povredom u London, a tokom meča se teško kretao pa je posle konsultacija sa doktorom odlučio da odustane.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari