Novak Đoković najavio nastup na mastersu u Rimu: Sve teže se oporavljam od povreda, nemam više 20 godina 1Foto: EPA-EFE/Yoshua Arias

Najbolji teniser sveta Novak Đoković prvi put se obratio medijima pred nastup u Rimu i večerašnji (oko 19.00) duel sa Argentincem Tomasom Ečeverijom u drugoj rundi ovog turnira.

– Ne znam puno o Ečeveriji, nekoliko puta sam posmatrao njegove mečeve. Čini mi se da je veoma simpatičan mladić, dolazi iz zemlje koja ima dobre igrače. Veoma je uporan i bori se za svaki poen. Želim mu sve najbolje osim u večerašnjem duelu – rekao je srpski teniser.

On je zatim dodao da se oporavio od povrede zbog koje nije dobro počeo sezonu na šljaci, zabeležio poraze u uvodnim rundama turnira u Monte Karlu i Banjaluci i propustio masters u Madridu.

– Sve je u redu. Normalno je da u ovim godinama uvek imate neke probleme, nemam više 20 ili 25 i treba mi više vremena da se oporavim, ali osećam se dobro – rekao je Đoković, koji 22. maja puni 36 godina.

On je zatim ponovio da mu je turnir u Rimu jedan od najomiljenijih u ATP kalendaru.

– Nedostaju mi takmičenja. Rim je turnir na kojem sam imao puno uspeha. Nekoliko puta sam ga osvajao, odigrao i puno finala, najuspešniji turnir na šljaci u mojoj karijeri. Takođe, prethodi Rolan Garosu i predstavlja priliku da se pripremim za ono što sledi u Parizu.

Rim je prvi turnir na kojem će od početka sezone nastupiti i Đoković i Alkaraz, trenutno dva najbolja tenisera na svetu, a bez obzira na rezultat u glavnom gradu Italije talentovani Španac će po završetku ovog mastersa preuzeti prvo mesto na ATP listi.

– Čudno je da zbog sticaja okolnosti nismo imali prilike da se ranije nađemo na nekom od turnira ove sezone. Alkaras će biti broj jedan posle i to zasluženo jer je prikazao sjajne partije. Samo jedanput smo igrali jedan protiv drugog, prošle sezone u Madridu i on je favorit na ovoj podlozi. Ne znam da li će Nadal igrati na Rolan Garosu, ali Alkaras će sigurno biti favorit u Parizu. Ovde možemo da se sastanemo tek u finalu, obojica bismo voleli da se borimo za trofej, ali pitanje je da li ćemo stići do te faze turnira – rekao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari