novak đokovićfoto EPA-EFE/LUKAS COCH

Hita Novak Đoković ka zvanju najboljeg tenisera svih vremena. U jednom bitnom parametru dodanto je povećao prednost u odnosu na najvećeg takmaca, Rafaela Nadala.

Desetim plasmanom u finale Australijan opena, Novak Đoković je stigao do svoje 33. prilike da se domogne jednog od četiri najznačajnija trofeja u svetu tenisa.

U tom aspektu, podebljao je prednost u odnosu na Rafaela Nadala za tri finala, dok je od Rodera Federera sada za dva ispred.

Srbin će u nedelju, protiv Stefanosa Cicipasa, biti u prilici da dođe do 22. grend slem trofeja, po čemu bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom na vrhu liste najtrofejnijih tenisera svih vremena kada je reč o najvećim turnirima na svetu.

Kakav su rezultat postigla trojica najvećih tenisera svih vremena svedoči i podatak da je četvrti na listi Ivan Lendl sa 19 finala. Iza njega je Pit Sampras sa 18.

Ukoliko Novak trijumfuje u nedelju biće mu to 93. osvojeni pehar u karijeri, time bi preskočio Nadala na četvrtom mestu večne liste. Došao bi tik iza Lendla, koji je osvojio 94 trofeja.

Još deluju daleko Federer sa 103 i pogotovo Džimi Konors sa 109 osvojenih turnira. Trebalo bi uzeti u obzir da je Švajcarac igrao do 40. godine, a Amerikanac se oprostio sa čak 43.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari