Novak Đoković posle plasmana u finale US opena: Disciplina i ljubav prema tenisu mi pomažu da i dalje igram 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle meča u kojem je pobedio Bena Šeltona (6:3, 6:2, 7:6) i plasirao se u svoje deseto finale na US openu da je zadovoljan igrom koju je prikazao protiv mladog Amerikanca.

– Još jednom da se zahvalim publici, cenim što ste ovde. Ovo su mečevi i situacije zbog kojih ustajem svako jutro, oni me inspirišu. Grend slem turniri se najviše računaju u našem sportu, tu igram najbolji tenis. Igrao sam protiv domaćih tenisera u četvrtfinalu i polufinalu i to nije lako, treba sačuvati koncentraciju. Na kraju trećeg seta meč je mogao da ide i na jednu i na drugu stranu. Zadovoljan sam zbog pobede – izjavio je srpski teniser.

On je objasnio kako uspeva da postiže neverovatne uspehe u 36. godini.

– Discpilina. Postavite ciljeve, kratkoročne i dugoročne. Blagosloven sam zbog svega što sam postigao. Plasirao sam se u još jedno grend slem finale, ne mogu biti srećniji – rekao je Đoković.

Trostruku šampion US opena osvrnuo se i na ono što ga očekuje u svom desetom finalu, u kojem će mu protivnik biti bolji iz duela u kojem se sastaju Karlos Alkaraz i Danil Medvedev.

– Očekujem najteži meč na turniru, ko god da bude sa druge strane mreže. Obojica su sjajni igrači. Danil me je ovde pobedio u finalu pre par godina, jedan od najkonstantnijih igrača u prethodnih nekoliko godina. Karlos je puno toga uspeo da uradi sa samo 20 godina, on je fantastičan igrač – izjavio je najbolji teniser sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari