Novak Đoković posle pobede nad Pospišilom: Ne igram loše 1Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle meča u kojem je pobedio Kanađanina Vašeka Pospišila (7:6, 6:3) u četvrtfinalu turnira u Tel Avivu da je zadovoljan svojom igrom na takmičenju u glavnom gradu Izraela.

„Velika borba, dobar meč, sjajna atmosfera. Vašek je jedan od mojih najomiljenijih igrača na turu. Nikad nije lako kada igrate protiv nekog koga toliko cenite i poštujete, ali, obojica smo profesionalci. Nivo tenisa je bio visok. Čestitam mu na borbi i nadam se da nema nikakav problem sa povredom. Sjajno je videti ga nazad pošto se mučio sa povredama, leđima, najviše. Ako nastavi da igra na ovakvom nivou, njegov renking će biti mnogo bolji nego sad“, rekao je Đoković.

On se zahvalio na podršci, među kojom je bilo i Đokovićevih navijača iz Srbije.

„Čuo sam navijače z Srbije, ali i one iz drugih zemalja. Tenis je globalni sport. Srećni smo što nas prati toliko ljudi. Hvala svima, ne samo što ste mene bodrili, već i Vašeka i ostale tenisere“.

Đoković se potom osvrnuo i na duel u polufinalu, u kojem će mu protivnik biti Rus Roman Safijulin, 104. igrač sveta.

„Biće to naš prvi međusobni meč. Gledao sam ga danas, igrao je bez greške, bio je dominantan. To je ruska škola tenisa, blizu linije, agresivno, kao Safin, Kafeljnikov, Medvedev sada. Ima odličan servis i igru sa osnovne linije. Ovo je godina njegovog proboja. Nema mnogo da izgubi sutra. Ne igram ni ja loše. Neka pobedi bolji sutra“, izjavio je srpski teniser posle pobede u polufinalu turnira u Tel Avivu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari