Novak Ðokovicfoto FoNet/AP

Osvojio je sve moguće trofeje; sa 22 grend slem titule deli prvo mesto na vrhu večite liste sa Rafaelom Nadalom, međutim, Novak Đoković ima neostvareni cilj koji će pokušati da dostigne naredne godine.

Posle trijumfa u drugom kolu Dubaija, Novak Đoković je otkrio javnosti da ima u planu da naredne godine pokuša da ostvari cilj i domogne se zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Talon Grikspor ispostavio se samo kao rival dostojan da srpskog asa preznoji i omogući mu adekvatno istezanje u drugom kolu turnira iz serije 500.

Pred naredni meč, Đoković je odgovarao na pitanja novinara, poručivši da još uvek nije poptuno izbrisao iz sećanja ispadanja sa Olimpijskih igara.

U Pekingu je došao do bronzane medalje, a na poslednjim Igrama u Tokiju sitgao je do četvrtog mesta.

Aleksandar Zverev eliminisao ga je u polufinalu, dok je u meču za brnzu poražen od Pabla Karenja Buste.

– Nadam se da ću biti zdrav i spreman da zaigram sledeće godine na Olimpijskim igrama u Parizu. Igraće se na šljaci na Rolan Garosu, upoznat sam sa tim terenima, pa se nadam da će tamo doći i najbolji rezultat za mene – otkrio je Đoković.

Šljaka je podloga na kojoj je Đoković učio prve teniske elemente. Osvojio je i dve grend slem titule na Rolan Garosu i sijaset turnira na zemljanoj podlozi, pre svega masterse u Madridu, Rimu i Monte Karlu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari