Novak Đoković radi na projektu teniskog ol-stara 1Foto: AP/Mark J. Terrill

Postoji mogućnost da ideja zaživi već naredne godine.

Zabavni format ol-stara postoji u određenim kolektivnim sportovima, pre svega u košarci.

Njegova atraktivnost može se postaviti kao upitna, međutim, Novak Đoković ubeđen je da slična ideja može upaliti u tenisu.

Srpski as i najbolji teniser na planeti jedan je od začetnika projekta koji bi trebalo d aokupi najbolje igrače na planeti,

Prema tvrdnjama novinara Džona Verthajma, koji je krajem 2023. intervjuisao Đokovića, čitav projekat mogao bi da zaživi već u 2025. godini.

– Svi žele teniski ol-star meč, zar ne? Takmičenje u veštinama, nadmetanje muškaraca, žene, sve to – da slavimo naš sport. Znate li koje bi bilo dobro vreme za to? Neposredno pre Indijan Velsa. Svi su srećni, došli su na jug Kalifornije. Čuo sam da se Novak baš zainteresovao za to. Nije ovo samo kao ’hej, trebalo bi da imamo ol-star meč’. Postoji i logo, neko mi je pokazao, traži se već i objekat (gde će se održati), najverovatnije u Los Anđelesu… – otkrio je Verthajm gostujući u podkastu „Served“ koji uspešno vodi Endi Rodik.

Američki novinar ubeđen je da će se Đoković poprilično angažovati kako bi ideja teniskog ol-stara što ranije zaživela.

– Tako je. Delimično zato što on uvek traži načine da uključi igrače, da poveća svoju zaostavštinu, ali to je takođe i pametna poslovna odluka. Ko ne bi želeo da vidi Koko da pokuša da gađa u metu ili Emu kako sprinta, ko servira najbrže itd… Novak se baš zainteresovao za to. Rečeno mi je da već traži mesto za održavanje u južnoj Kalifornij. Ponavljam, logo već postoji – to nije samo neki trenutni hir, radi se na tome. Možda to može da se dogodi čak već 2025.

Đoković se nalazi u osetnom padu forme od početka sezone. Prvo je doživeo eliminaciju od Janika Sinera u polufinalu Australijan opena, a nedanvo je ispao u trećem kolu Indijan Velsa od relativno anonimgno tenisera iz Italije Luke Nardija.

Na kraju je odlučio da ne zaigra u Majamiju, iako je prvobitno trebalo da bude učesnik na mastersu na Floridi (20 – 31. maj).

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari