Novak Đoković u finalu završnog Mastersa u Londonu 1Foto: EPA-EFE/ WILL OLIVER

U veliko finale završnog Masters turnira u Londonu plasirao se Novak Đoković posle ubedljive pobede nad Kevinom Andersonom sa 2:0 u setovima (6:2, 6:2).

To će biti ukupno sedmo Đokovićevo finale na završnim turnirima Masters serije u kojima uvek učestvuju osmorica najboljih tenisera na svetu na kraju sezone, a do sada je pet puta i osvajao ovaj trofej.

Fantastičnu igru srpski teniser je pružio ove nedelje u „O2 Areni“, a večeras je posebno dominirao.

Protivniku je prepustio tek četiri gema, a meč je otvorio brejkom. Isto je ponovio i u sedmom gemu prvog seta, a drugi set je počeo na identičan način kao prvi – brejkom najboljeg tenisera na svetu.

Posle toga bilo je svima jasno da će se srpski teniser plasirati u finale maksimalnim rezultatom, a samo je bilo pitanje koliko će gemova osvojiti Anderson u drugom setu.

Posebno je đoković briljirao u igri sa osnovne linije, a ritern mu je bio na nivou perfekcije.

Čak je i na servisu bio bolji od protivnika, pošto je ostvario više as udaraca, a poznato je koliko je to težak zadatak s obzirom da teniser iz Južne Afrike ima ubitačan servis koji mu je možda i najjači adut u igri.

U finalu će Đoković odmeriti snage sa Aleksandrom Zverevim koji je ranije danas u prvom polufinalu pobedio Rodžera Federera sa 2:0 u setovima.

Finale je na programu sutra u 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari