Nove pobede Damira Mikeca u Prvenstvu Nemačke 1Foto: SSS

Nekoliko srpskih strelaca takmičili su se za svoje klubove drugog takmičarskog vikenda Grupe „Jug“ Bundes lige vazdušnim pištoljem, a najviše uspeha imao je Damir Mikec.

Mikecov klub Kelhajm se takmičio na turniru u Pajtingu. Prvog dana Kelhajm je sa maksimalnih 5:0 u pojedinačnim pobedama savladao Pajting, a Mikec je direktnog rivala Zorana Slađana nadmašio za pet krugova (387:382), navodi se u saopštenju Streljačkog saveza Srbije.

– Prvi meč sam iskoristio kao pripremu za duel Kelhajma i Mihnena, u kome mi je rival bila Ukrajinka Olena Kostevič, nekadašnja olimpijska šampionka vazdušnim i aktuelna prvakinja planete sportskim pištoljem. Olena je prvog dana, u susretu Minhena i Valdenburga, „ubila“ neverovatnih 399 krugova u duelu sa Portugalcem Žoaom Koštom, prenosi Mikec.

Naš olimpijac je Ukrajinku ubedljivo pobedio 391:384 i doprineo trijumfu Kelhajma nad Minhenom 3:2.

– Uvek mi je veliki izazov da se takmičim protiv Olene Kostevič. Uspeo sam da ostvarim ono što sam naumio, od početka sam vodio i kako je duel odmicao uvećavao prednost. Upisao sam četvrtu pobedu u isto toliko mečeva ove sezone.

Dimitrije Grgić se sa svojim klubom Valdkirhom takmičio u grupi u Aldhajmu i zabeležio polovičan učinak. Valdkirh je prvog dana savladao Murhart-Karsnberg sa 3:2, a jedan od tri poena pobedničkoj ekipi doneo je Grgić, koji je bio bolji od Lea Brauna (382:376). Drugog dana Valdkirh je doživeo minimalan poraz od Dinamit Firta (2:3), a Grgić je u izjednačenom duelu izgubio od Sandre Rajc (379:381), dodaje SSS.

Ove sezone u Bundes ligi vazdušnim pištoljem takmiči se i Zoran Vujić, za klub Etlingen, koji je prvog dana u grupi u Pajtingu izgubio od Ludvigsburga 0:5, a drugog od Valdenburga 1:4. Vujić je u oba meča imao teške zadatke, rivali su mu bili strelci iz evropskog vrha. U duelu sa Ludvugsburgom poražen je od Islanđanina Asgeira Sigurgeirsona (378:385), a drugog dana od Portugalca Žoaa Košte (373:379).

Posle dva kola nijedan klub nema maksimalne četiri pobede. Po tri trijumfa upisalo je pet od 12 klubova učesnika lige: Ludvigsburg, Kelhajm, Vel am Rajn, Hambriken i Valdkirh, dodaje se u saopštenju Streljačkog saveza Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari