Novi Beograd je apsolutni favorit 1Vladimir Vujasinović foto STARSPORT

Novi Beograd je oformio tim kadar ne samo da pokupi sve domaće trofeje, već i da se domogne pehara u Ligi šampiona. Jasno je da će izabranici Vladimira Vujasinovića biti apsolutni favoriti u završnici Kupa Srbije koja se igra na bazenu „Milan Gale Muškatirović“, a finale je zakazano za utorak.

U prvom polufinalu sastaće se Partizan i Novi Beograd (17.00), dok će dva sata kasnije zaplivati vaterpolisti Crvene zvezde i Radničkog u reprizi prošlosezonskog finala.

Zvezda je prošle sezone iznenadila osvajanjem Kupa, sačuvali su crveno-beli skoro kompletan prošlosezonski sastav.

– Radnički je kvalitetan, dva puta su nas pobedili, ali ovo je jedan meč gde jesi ili nisi. U poslednja tri meseca odigrali smo 32 meča računajući i pripremne turnire. Nemamo dovoljno igrača, a to se naročito osetilo kad je prvi centar Vukićević doživeo povredu rebara – rekao je Aleksandar Filipović, trener Zvezde.

Radnički, takođe, ne igra na nivou kvaliteta i iskustva ekipe koja je letos pojačana izvrsnim Milošem Ćukom, dok se na poziciju sidraša vratio Josip Vrlić.

– Zvezda je osvajač Kupa i tim za poštovanje. Na svaki meč idemo da pobedimo- poručio je Nikola Tomašević, sportski direktor Kragujevčana.

Od četiri ekipe, čak tri ove sezone nastupaju u Ligi šampiona (Novi Beograd, Radnički, Crvena zvezda) što bi moglo da izvesnu prednost omogući Partizanu, koji je imao više vremena za pripreme. Crno-beli su u prvom međusobnom susretu sa Novim Beogradom doživeli istorijski najubedljiviji poraz (20:6).

– Sastajemo se sa timom koji nas je već dva puta pobedio. Osim poraza od Jadrana, imamo niz dobrih rezultata i veoma smo zadovoljni ostvarenim. Tražićemo šansu u našoj igri, ali Novi Beograd je favorit – poručio je Nikola Kuljača, direktor kluba.

U Novom Beogradu su oprezni, iskustva favorita u Mađarskoj, Crnoj Gori i Hrvatskoj, državama u kojima nijedan od favorita nije osvojio nacionalni kup, dovoljna su da biranim rečima govore o rivalu u polufinalu.

– Ništa nam neće značiti dobar rad u prethodna tri meseca ako u utorak ne podignemo pehar. Partizan je odmoran, s druge strane uigranost je na našoj strani. Videćemo šta će biti važnije – naveo je Vladimir Vujasinović, trener drim-tima sa Novog Beograda.

Raspored utakmica

polufinale

Novi Beograd – Partizan    17.00

Crvena zvezda – Radnički   19.00

finale

utorak            19.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari