Novi Beograd potopio Marsej za Top 4 1Starsport

Mladi srpski klub prošao četvrtfinalnu rundu Fajnal-ejta Lige šampiona.

Vaterpolisti Novog Beograda ubedljivo su savladali vrlo kvalitetnu ekipu Marseja – 16:10 (5:4, 4:2, 3:1, 4:3), pa će se sutra za mesto u finalu boriti protiv italijanske Breše, koja je ranije danas opravdala ulogu favorita u meču sa Hanoverom (12:5).

Prva deonica donela je izjednačenu igru i gomilu golova, da bi se klub osnovan 2015. godine do završetka poluvremena distancirao na obećavajućih 7:4. Novi prvak Francuske primakao se na 6:7, međutim usledila je odgovarajuća reakcija Igora Milanovića i njegovog zvezdanog sastava, pa se na 9:6 moglo naslutiti ko će proći dalje, a ko se razigravati za lošiji plasman.

Još kada je tehnički organizator završnog turnira i trećeplasirani u A grupi osnovne faze LŠ, početkom treće četvrtine, pojačao prednost na 10:6 malo ko je na bazenu „11. april – Vlaho Orlić“ video prostor za preokret gostiju.

Pogotke za Novi Beograd dali su: Dušan Mandić (5), Strahinja Rašović (3), Vasilije Martinovič i Nikola Jakšić po dva, Miroslav Perković, a Angelos Vlahopulos, Radomir Drašović i Viktor Rašović po jedan. Na suprotnoj strani „poentirali“ su: Andrija Prlainović (5) Ugo Kruzija (2), Tomas Verno (2), Igor Kovačević (1).

Novi Beograd će u polufinalu igrati protiv Breše, dok Pro Reko će Pro Reko igrati sa boljim iz duela između dubrovačkog Juga i Ferencvaroša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari