Novi otkazi Piksiju 1Foto: STARSPORT

Iz brojnih subjektivno-objektivnih razloga, strateg najjače fudbalske reprezentacije Srbije odlučio je da ne povede top postavu „orlova“ u Japan, na test utakmice sa Jamajkom (7. jun) i Japanom (11), a sada je Dragan Stojković primoran da otpiše i napadače Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića, te veziste Darka Lazovića i Andriju Živkovića.

Uz obrazloženje da su svi povređeni.

Svi su došli u Beograd, javili se Piksiju i njegovim saradnicima, da bi pregledima i razgovorom utvrđeno da zaslužuju poštedu, čime je otvoren prostor za naknadne pozive prvom strelcu domaće Superlige – iskusnom Milanu Makariću iz Radnika i 18-godišnjem krilnom igraču sredine terena Nemanji Joviću iz Partizana.

Od ranije je poznato da su vodonoše Dušan Tadić, Sergej Milinković-Savić, Filip Kostić, Nikola Milenković… dobili voljno do jesenjeg nastavka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sledeće godine, te da će ovo biti prilika za dokazivanje mlađim snagama sa malo ili imalo iskustva na najvećoj sceni.

– Svi koji budu putovali dobiće neku šansu, na njima je da me uvere da imaju talenat za seniorski tim – kaže Stojković, „neopterećen“ lomovima u vrhu Saveza, dokle god on i ekipa imaju potrebnu podršku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari