Novi Pazar domaćin trećeg kola Kupa Srbije u atletici 1Foto: S. Župljanin

Treće kolo Kupa Srbije u atletici, koje će se održati predstojećeg vikenda u Novom Pazaru, okupiće više od 200 takmičara i biće masovnije od prethodnih nadmetanja održanih u Beogradu i Sremskoj Mitrovici, najavili su danas organizatori.

Direktor takmičenja Ermin Ziljkić rekao je na konferenciji za novinare da će treće kolo Kupa biti i kvalifikaciono za finale Kupa čiji domaćin će za dve nedelje, takođe, biti Novi Pazar.

„Ovo će biti dobra uvertira za finale Kupa, ali i odlična proba za atletičare koji će uskoro nastupiti na međunarodnim takmičenjima. Na Atletskom stadionu, između ostalih, nastupiće Elzan Bibić, Olivera Jevtić i Amela Terzić“, rekao je Ziljkić.

On je dodao da se kvalitetna ostvarenja očekuju u tehničkim disciplinama, dok će gledaocima najzanimljiviji biti okršaj u bacanju kugle između Asmira Kolašinca i Armina Sinančevića.

Atletičarka Novog Pazara Amela Terzić, koja će nastupiti na 3.000 metara, izjavila je da joj je drago da je Novi Pazar domaćin tako kvalitetnog takmičenja i kazala da će ljubitelji sporta biti u prilici da vide najbolje atletičare Srbije i regiona.

„Očekuje ih bogat dvodnevni program na Atletskom stadionu. Pozivam ih da dođu i podrže najbolje profesionalne atletičare. Mnogi od njih se spremaju za Svetsko prvenstvo u Dohi“, istakla je Terzić.

Organizatori takmičenja su Atletski klub Novi Pazar, Sportsko-sajamska ustanova Pendik i gradski Sportski savez, uz pokroviteljstvo Gradske uprave.

„Novi Pazar, kao grad sporta, je bio domaćin brojnih manifestacija i verujem da ćemo i sada biti dostojni domaćini i dobri organizatori“, naveo je direktor Sportskog saveza Emir Mehmedović.

Treće kolo Kupa održaće se na Atletskom stadionu 6. i 7. jula, a nadmetanja počinju u subotu u 17 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari