Novi peh za Pokuševskog, pukla mu je kost nadlaktice 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trebalo je da bude sigurno rešenje u unutrašnjoj liniji reprezentacije Srbije, međutim, posle doživljene povrede, pitanje je kada će se Aleksej Pokuševski oporaviti.

Malerima 22-godišnjeg košarkaša nema kraja. Veći deo NBA sezone propustio je zbog preloma kosti u stopalu i taman kada se oporavio i krenuo sa kontinuiranim radom, Alekseja Pokuševskog zadesio je novi zdravstveni problem.

Rođeni Beograđanin najavio je da će ovoga leta napokon zaigrati za seniorsku reprezentaciju Srbije na Mundobasketu, međutim, posle ovako teške povrede veliko je pitanje da li će uspeti u potpunosti da se oporavi i na vreme priključi saigračima u reprezentaciji.

Naime, Pokuševskom je pukla kost u nadlaktici zbog čega će morati da pauzira između četiri i šest nedelja.

Svetislav Pešić planira da 20. jula okupi reprezentativne kandidate, s tim u vezi, Pokuševski će u jednom delu moći da se priključi „orlovima“ ali je pitanje u kakvom će fizičkom stanju biti.

Košarkaš Oklahome je ove sezone već propustio tri meseca u NBA ligi zbog loma noge. On je prošao malđe selekcije Srbije ali nikada nije debitovao za A tim. Prošlog leta je otpao sa Pešićevog spiska jer se Okalhoma protivila njegovom igranju za reprezentaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari