Novi poraz Crvene zvezde u Ligi Evrope, bodove joj uzeo i Trabzon 1Starsport/Fotoğraf: Nurgül Günaydın Kurum)

Srpski prvak ostao praznih šaka na gostovanju u Turskoj, u drugom kolu UEFA takmičenja – 2:1.

Domaćin je od početka imao više od igre, veći posed lopte, bolje ideje, tečniji protok lopte, manje grešaka… a jedna iskorišćena šansa donela mu je zasluženo vođstvo na poluvremenu.

Pre toga je Trezege, u 15. minutu, uhvatio volej i razornim šutem sa ivice kaznenog prostora naterao Milana Borjana da se protegne kao mačka, da bi šut pod prečku skrenuo u korner.

Međutim, kapiten gostiju nema sto ruku, pa nije mogao da izbegne kapituaciju 60 sekundi kasnije. Gol Mareka Hamšika ide na dušu zadnje linije, jer su ga rivalski defanzivci ostavili potpuno samog u petercu.

Što bi bila idealna situacija i za vezistu manjeg kalibra, a kamoli za 35-godišnjeg znalca iz Slovačke, pa je rutinskim udarcem samo podsetio na njegovu legendarnu karijeru u italijanskom Napoliju.

Jesu se crveno-beli oslobodili pritiska posle prvih pola sata utakmice i (preko Bukarija) imali priliku da vrate rezultatsku ravnotežu, ali umesto izjednačenja publika na „Šenog Gunešu“ bačena je u delirijum i u ranoj fazi drugog dela susreta.

Ovog puta se Mahmudu Ahmedu Ibrahimu Hasanu Trezegeu posrećilo da se upiše među strelce. U 68. minutu, nakon što je Gelor Kanga bespotrebno komplikovao i izgubio loptu u opasnoj zoni, a Egipćanin „zakucao“ pogodak, podsetivši sve zašto je neko vreme igrao Premijer ligu sa Aston Vilom.

Pitanje je da li bi Aleksandar Katai mogao da spreči takav razvoj situacije, da ga trener Miloš Milojević nije ostavio na klupi a u startnih 11 stavio Slavoljuba Srnića, jer je sjajni šuter i asistent i kod prethodnog trenera Dejana Stankovića tražio pravu formu ove sezone, dok se za drugi žuti karton i isključenje Kingsa Kangve (65) znalo da će dodatno pomrsiti konce ionako lošem šampionu Srbije.

Mogao je prvak Turske i ubedljivije da slavi, ali je ekipa iz Beograda nekako izbegla teži poraz. A, onda je Veljko Nikolić u „foto-finišu“ ublažio gorak ukus. Ibrahim Mustafa je odlično asistirao igraču sredine terena, a ovaj sjajnom reakcijom zakuvao stvari u 89. minutu, opravdavši ulazak sa klupe.

Na žalost Crvene zvezde, isuviše prekasno, jer joj nadoknada vremena nije bila dovoljna za makar pola „plena“. Kao ni prošlog četvrtka protiv Monaka, koji je večeras izgubio od Ferencvaroša.

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari