Novi predsednik JSD Partizan: Zbog primata FK umrli su mali klubovi, ali ne razmišljam da smenjujem upravu 1foto: Srdjan StevanovicSrdjan Starsportphoto ©

Ostoja Mijailović otkrio katastrofalno stanje u crno-beloj sportskoj porodici i najavio prve poteze na novoj funkciji.

Mada mu poražena struja bivšeg predsednika JSD, Milorada Vučelića, osporava mandat dobijen na jednoj od dve Skupštine prvi čovek košarkaškog kluba već razmišlja i radi kao glavnokomandujući u JSD Partizan.

„Stadion i ostali objekti JSD Partizan su do te mere zapušteni da su postali opasni po život korisnika i posetilaca. Pre neki dan sam prolazio pored stadiona, stubovi reflektora su toliko truli… Ne daj bože da taj reflektor padne na nekoga“, objasnio je situaciju u razgovoru za medije.

Mijailović ima i predlog rešenja mnogobrojnih problema sa objektom u Humskoj 1.

„Država je u nekoliko navrata rekla da želi da obnovi stadione i Crvene zvezde i Partizana, mislim da je to imovina važna za državu, gde se okupljaju desetine hiljada ljudi. Svi znaju šta su Partizan i Zvezda u Srbiji… Pitanje je godine kada UEFA neće više licencirati naše stadione.

Uz razne performanse licenciranje sad prolazi. Veliko je nezadovoljstvo navijača i javnosti, ne želim da idem da rušim upravu kluba. Mi smo došli u društvo da ga stabilizujemo, razgovaraćemo i sa fudbalskim klubom, da vidimo šta možemo da uradimo sa stadionom“.

Kao direktnog krivca za stanje na bivšem stadionu JNA vidi njegovog glavnog korisnika.

„Sportko društvo je stavljeno u stanje kliničke smrti da bi primat imao FK Partizan, tako su nam mali klubovi umrli. Atletska staza je u katastrofalnom stanju, mi ne možemo da se takmičimo. Država je dala finansijsku pomoć Sportskom društvu, a od toga su plaćani troškovi fudbalskog kluba, a sad čujem da će neko da gradi tamo zgrade, neće to niko da radi! Imovina ne pripada nikome tamo.

Ta imovina pripada Partizanu, a treba da vidite u kom je stanju imovina Partizana. Prema njoj se ne ponaša tako što se dođe u situaciju da se sve sruši. Kako može neko da pravi zgrade na Partizanovoj imovini, to je još jedan spin…“.

Mada mnogi to očekuju, Mijailović poriče da mu je sledeća meta fudbalski klub, odnosno teranje Vučelića i njegove ekipe iz uprave najjače i najveće sportske sekcije.

„Svi klubovi su pod jurisdikcijom sportskog društva, onaj ko upravlja društvom može da kontroliše sve klubove, menja uprave. Ja nisam došao u sportsko društvo da bih se bilo kome svetio. Ko radi za Partizan, nema strah od mene. Da li ja mogu da ih smenim, mogu, ali neka se bore ti ljudi da osvoje neke trofeje.

Fudbalski klub ima upavu koja je izabrana kako god je izabrana. Nisam razmišljao da li je treba menjati, o tome ćemo razgovarati, zvaću Vučelića i razgovaraću sa njim, to je u interesu Partizana“, zaključio je Mijailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari