Novi rekorder Srbije u skakanju motkom posle punih 28 godina 1

Svetski rekorder u skakanju motkom na otvorenom, Ukrajinac Sergej Bubka, sa visinom od 6,14 metara iz 1994. godine, i planetarni rekorder u istoj disciplini u zatvorenom prostoru, Francuz Reno Lavileni, sa 6,16 od pre četiri sezone, dugo će ostati nedostižni čak i najboljim kolegama današnjice a kamoli atletičarima iz Srbije, ali raduje svaki pomak naših zemljaka na tom planu.

 Poput onoga što je napravio Milan Savić, čijih su 5,26 metara novi najbolji rezultat u pomenutoj grani „kraljice sportova“ na ovdašnjim prostorima.

– Već neko vreme znao sam da sam u formi za rekord. Prvog vikenda u maju preskočio sam 5,21 metar, ali sam iskreno očekivao bolji rezultat, želeo sam da preskočim 5,36 metara. Dobro sam napadao tu visinu, ali nisam uspeo. Naravno da sam zadovoljan rekordom, ali imam još mnogo mesta za napredak.

Uspeo sam 5,26 da skočim bez punog zaleta, pa očekujem tokom leta da poboljšam rekord na neku ozbiljniju visinu – poručio je posle nastupa u Londonu član AK Vojvodina, na studijama u Sjedinjenim Američkim Državama. Pre njega, čitavih 28 godina, niko nije uspevao da nadmaši Dragana Georgijevskog i njegovih 5,25 metara iz 1990.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari