Šveđanin Duplantis oborio sopstveni rekord u skoku s motkom (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/Fredrik Sandberg SWEDEN OUT

Šveđanin Armand Duplantis postavio je novi svetski rekord od šest metara i 22 centimetara u skoku s motkom na mitingu u Francuskoj, prenosi Rojters.

Olimpijski šampion Armand Duplantis oborio je sopstveni rekord od šest metara i 21 centimetra koji je postavio osvajanjem svetske titule u Oregonu prošle godine.

Takmičeći se na mitingu u Francuskoj Duplantis je u trećem pokušaju postavio novi rekord na oduševljenje prisutne publike.

Duplantis je u prvom pokušaju preskočio letvicu od 5 metara i 71 centimetar,, zatim je prešao na 5 metara i 81 centimetar i u drugom pokušaju savladao je prepreku od 5 metara i 91 cemntimetar, potom je prešao na šest metara i jedan centimetar, što je uspešno prevazišao već u prvom pokušaju.

Na posletku, a iz trećeg pokušaja Duplantis je postavio novi rekord od 6,22 metara.

Šveđanin rođen u Sjedinjenim Američkim Državama postavio je prvi od svojih svetskih rekorda u februaru 2020. godine, kada je preskočio 6,17 metara, čime je oborio svetski rekord iz 2014. godine koji je postavio Reno Lavileni.

Rekorder je opisao kako izgleda taj osećaj.

„Kada imaate ovakve trenutke, kada je energija na vrhuncu i napadate rekord, osećate se kao da levitirate. Osećao sam kao da mi telo nije dotaklo zemlju tokom celog skoka“, naveo je on.

Dodao je da svaki rekord donosi nešto novo za njega.

„Možda je taj prvi od pre tri godine bio pomalo luckast, ali ovaj mi je definitivno drugi omiljeni. Više ne osećam pritisak. Mnogo toga sam dokazao u proteklih nekoliko godina, posebno u dve poslednje. Znam kakav sam skakač i za šta sam sposoban. Znam da zaslužujem da budem na ovom mestu“, rekao je Duplantis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari