Novinari nasrnuli na selektora posle ispadanja reprezentacije sa Azijskog kupa, obezbeđenje sprečilo fizički obračun (VIDEO) 1Foto: Printscreen

Irački novinari pokušali su da se fizički obračunaju sa selektorom fudbalske reprezentacije ove zemlje Hesusom Kasasom nakon poraza od Jordana (3:2) u osmini finala Azijskog kupa.

Na konferenciji za medije po završetku dramatičnog duela novinari su zamerili selektoru to što je tokom takmičenja davao intervjue, umesto da se fokusira na predstojeće duele.

”Niko od selektora koji su prošli dalje nisu davali intervjue pre svojih utakmica. Kako je moguće da je tebi to palo na pamet? To je sramota”, uzviknuo je jedan od njih, a zatim zajedno sa kolegama krenuo ka Špancu, zbog čega je reagovalo bezbeđenje turnira koji se održava u Kataru.

Fudbalski savez Iraka osudio je nemile događaje i nazvao ih ”bolnim scenama” i ”odvratnim i neopreznim ponašanjem usmerenim protiv selektora Kasasa”.

Španac je izjavio da mu se nikada u karijeri nije dogodilo nešto slično.

”Rekao sam im da smo pobedili na tri utakmice nakon davanja intervjua. Ponovno su me pitali da li je normalno davati intervjue, pa onda i treći put, posle čega sam odgovorio samo sa ‘da’. Potom je novinar ustao, a za njim i ostali i počele su pretnje. Nastao je mali nered. Hteli su da prekinu konferenciju, ali rekao sam da to ne želim, jer drugi mediji to nisu zaslužili.”

U duelu koji je odigran u ponedeljak Irak je vodio do nadoknade vremena, da bi Jordan stigao do plasmana u četvrtfinale golovima u 95. i 97. minutu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari