Obala Slonovače mora da pozajmi selektora za eliminacionu fazu Afričkog kupa nacija 1Foto: EPA-EFE/DARREN ENGLAND AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Obala Slonovače nastavlja da ispisuje stranice fudbalske istorije u poglavlju „verovali ili ne“.

Nakon što su čelnici saveza zemlje domaćina Afričkog kupa nacija smenili selektora Žan-Luisa Gasea nakon grupne faze takmičenja, a onda saznali da, ipak, prolaze dalje, sada će postati prvi koji će pozajmiti (bukvalno) selektora za nastavak takmičenja.

Biće to prekaljeni borac na afričkim fudbalskim terenima, šarmantni strateg prepoznatljiv po ispeglanoj beloj košulji i burnom temeramentu, Erve Renar.

Francuz rodom iz Eks-le-Bena od marta prošle godine radi kao selektor ženske reprezentacije Francuske i ima stabilan ugovor, tako da je predsednik saveza Idris Dijalo kontaktirao kolegu iz Pariza sa idejom o kratkoročnoj pozajmici do eliminacije „slonova“ sa turnira ili, ko zna, titule šampiona kontinenta, piše Sport Klub.

Erve Renar je ugovorom sa francuskim savezom vezan do Igara u Parizu 2024. godine, tako da je nesvakidašnja pozajmica jedino rešenje.

Vremena za razmišljanje nema mnogo, jer domaćina – nakon volšebnog prolaska u osminu finala sa tri boda u grupi i gol-razlikom „minus 3“ – već u ponedeljak uveče u 21 čas očekuje veliko iskušenje – branilac titule Senegal.

Gase je smenjen nakon debakla u 3. kolu grupne faze i utakmice sa Gvinejom, u kojoj je reprezentacija Obale Slonovače deklasirana pred 63.000 domaćih navijača rezultatom 0:4.

Zbog toga, šampioni iz 1992. i 2015. godine prošli su dalje kao četvrta najbolja trećeplasirana ekipa u grupi i to nakon serije povoljnih rezultata u ostalim grupama i, konačno, sinoćne pobede Maroka nad Zambijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari