Novo ATP četvrtfinale Kecmanovića 1EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Sjajni teniser ostao u trci za titulu na turniru u Nemačkoj.

Drugi najbolji srpski teniser Miomir Kecmanović nastavlja da potvrđuje da se nalazi u fantastičnoj formi, pošto se plasirao u četvrtfinale ATP turnira serije 250 u Minhenu.

Učinio je to u dva lako i brzo dobijena seta – 6:2, 6:4 protiv Nemca Danijela Altmajera, pošto je kao sedmi nosilac u prethodnom kolu savladao još jednog domaćeg tenisera, mladog Maks Hansa Rehberga

Naredni protivnik 38. igrača sveta biće pobednik duela koji igraju Ilja Ivaška i Nikoloz Basilašvili, a današnji trijumf obezbediće 22-godišnjem Beograđaniju makar 32. poziciju na novoj ATP listi, što bi mu donelo zvanje nosioca na sledećem grend slemu – Rolan Garosu. Inače, ovo je bio njegov šesti uzastopni prolaz u Top 8.

Pre Minhena mesto među najboljom osmoricom tenisera obezbedio je još u Rio de Žaneiru, Santjagu, Indijan Velsu, Majamiju i Beogradu. Prethodno je igrao osmine finala na Australijan openu i u Buenos Airesu.

Međunarodno tenisko prvenstvo Bavarske, ATP 250 turnir, održava se na šljaci, a aktuelni prvak je Gruzin Nikoloz Basilašvili.

Kecmanović je jedini preostali predstavnik Srbije, jer je Filip Krajinović iz privatnih razloga otkazao učešće, a Marko Topo je eliminisan u prvom kolu. Ipak, plasman u glavni žreb turnira ovom 18-godišnjaku doneće skok na ATP listi od 100 mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari