Crvena zvezda odigrala nerešeno protiv Hofenhajma (0:0) 1Foto: ANDREJ CUKIC/EPA-EFE

Remi po meri oba kluba. Ovako se u najkraćem može opisati rezultat večerašnje utakmice Crvena zvezda – Hofenhajm 0:0, u petom kolu L grupe Lige Evrope.

Nemački klub je ovim bodom potvrdio ostanak na prvom mestu, dok su crveno-beli čak i teorijski potvrdili prolazak u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Od prvog minuta je bilo jasno da će Crvena zvezda biti više nego zadovoljna eventualnim bodom, te je u skladu sa tim trener Dejan Stanković naredio organizovanu defanzivu, a da stvaranje eventualnih šansi bude iz kontra napada.

Ni filozofija gostujuće ekipe nije bila mnogo drugačija i takođe je delovalo da neće ništa bespotrebno rizikovati sve dok je rezultat nerešen.

Zato i ne čudi što u prvih 45 minuta praktično nije viđena ni jedna gol šansa. Crveno-beli nisu ni jednom pripretili gostujućem golmanu, iako su par puta uspeli da preko desne strane probiju i zbune odbranu Hofenhajma.

Nemački tim uspeo je da samo jednu ozbiljnu šansu stvori, ali ona nije bila plod uigrane akcije već individualnog kvaliteta Dabura koji se prošetao kroz Zvezdinu odbranu, ali je njegov udarac Borjan bez većih poteškoća zaustavio.

Crvena zvezda odigrala nerešeno protiv Hofenhajma (0:0) 2
Foto:
ANDREJ CUKIC/EPA-EFE

Ništa se nije promenilo ni u drugom poluvremenu, a obe ekipe su prvenstveno gledale kako da sačuvaju svoj gol, a preko centra samo ako slučajno nešto urade.

Kako je vreme odmicalo, Hofenhajm je povećavao pritisak, ipak pokušavajući da, nazovimo to opreznom ofanzivom, dođu do tri boda. Skov je u 77. minutu iz daljine uputio odličan udarac ka golu, ali je Borjan uz malo problema uspeo da ukroti loptu.

Najbolju šansu na celom meču propustio je Klaus u 87. minutu kada mu je Borjan odbranio udarac sa peterca.

Ekipa Hofenhajma je u Beograd mimo običaja doputovala danas, umesto dan pre utakmice, sa dva privatna aviona.

Nemački tim je odlučio da u glavnom gradu Srbije boravi što kraće zbog pandemije korona virusa, odnosno visokih brojeva zaraženih u našoj zemlji.

Ova činjenica je verovatno razlog više što se Hofenhajm „olako“ zadovoljio bodom, iako na terenu, uprkos putovanju na dan utakmice, delovao podjednako ozbiljno kao na prvom meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari