Obaranje ruku prvi put u Zrenjaninu 1Jovana Arnautović na Evropskom prvenstvu u Bukureštu Foto: Carbyne-XmediaStudio

Kup Srbije u sportskom obaranju ruku biće prvi put održano u Zrenjaninu u subotu, 28. oktobra.

Nenad Smiljković, predsednik Srpskog sportskog saveza za obaranje ruke, kaže da je u pitanju jedno od dva najznačajnija takmičenja u ovom sportu u Srbiji, uz državno prvenstvo.

„Svakog meseca organizujemo neki turnir u obaranju ruke, ali su državno prvenstvo i Kup Srbije najznačajniji u našem savezu, osnovanom 2010. godine, od kada ovaj sport postoji u Srbiji. Na evropskim i svetskim prvenstvima učestvujemo od 2015. godine, a takva prvenstva se organizuju više od 40 godina“, objašnjava predsednik Srpskog sportskog saveza za obaranje ruke.

Kako je rekao, očekuje se učešće više od 200 takmičara iz više od 20 klubova iz cele Srbije.

Kup Srbije u sportskom obaranju ruku svake godine održava se u drugom gradu. Takmičenje u Zrenjaninu održaće se u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, s početkom u 13 časova, kada startuju kvalifikacije

„Želimo da na ovaj način promovišemo naš sport i proširimo ga u ovom delu Srbije, s obzirom da u Zrenjaninu ne postoji klub sportskog obaranja ruke“ kaže Smiljković.

Takmičenje će se održati na posebnim stolovima, na bini sale Kulturnog centra, gde će se takmičari nadmetati u obaranju obe ruke, u muškoj i ženskoj konkurenciji, konkurenciji juniora, seniora i veterana.

Finalni mečevi, od 20 časova, na kojima učestvovuje 12 takmičarki i takmičara, biće direktno prenošeni na TV kanalu Arena sport – fajt.

U jednoj kategoriji nadmetaće se i amateri – početnici, pa organizatori pozivaju Zrenjanince koji žele da učestvuju, da se prijave u subotu, a mogu učestvovati i osobe sa invaliditetom, takođe u posebnoj kategoriji.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari