Obradović: Dangubić je kapiten, to je moja odluka 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Partizan je savaladao Leitkabelis (84:77) i tako na skoru 4-1 ostao na deobi prvog mesta Grupe A Evrokupa, međutim odluke koje je trener Željko Obradović donosio pre i tokom utakmice ispostavile su se interesantnijim za javnost, pogotovo potez da Nemanji Dangubiću dodeli ulogu kapitena, a iste liši Radeta Zagorca.

Nevoljno je trener Obradović obrazlagao svoje odluke posle utakmice. Iznenađujuće, Partizan je čitav meč odigrao sa samo osmoricom igrača u rotaciji; bez minuta su ostali Kuruks, Trifunović, Miletić i ražalovani kapiten, Zagorac.

„Ne znam ko je u protokolu, Nemanja Dangubić je kapiten Partizana. To je moja odluka. Ja sam rešio da on bude kapiten. Nema ko drugi da odluči osim mene“, poručio je trener Partizana.

Prokomentarisao je i potez da bez minuta ostavi čak četvoricu igrača, među kojima su dvojica neretko i počinjali utakmice (Kuruks i Zagorac).

„To je sve što je normalno, živim sa tim ljudima i donosim odluke u korist kluba. Ovi igrači koji su igrali su zaslužili. I to ne znači da ovi koji nisu igrali neće igrati. Važno je da doprinose timu i pet sekundi i 39 minuta i 55 sekundi. Svi moraju uvek da daju maksimum“, naglasio je trener Obradović.

Što se tiče samog meča, Obradović je bio nezadovoljan određenim defanzivnim propustima.

„Igrali smo neke minute jako dobro, ali smo im i davali šanse da se vrate. Koncentracija je problem, usponi i padovi su prisutni, neki ne razumeju kako želimo da igramo odbranu. Važna pobeda, hvala navijačima koji su nas podržali. Odbrana u igri čovek na čoveka mora da bude bolja. Jasno je da je Lijetkabelis šuterski orijentisan. Kasnimo za igračima u blokovima. Stalno radimo na tome. Nedostaje nam iskustva, radićemo“, naveo je trener crno-belih, pohvalivši Koprivicu i Glasa za pruženo protiv Leitkabelisa.

„Njihova želja i rad na treninzima je dobar i nastaviće da napreduju. Koprivica je izrastao da bude i dobar u napadu i da udari rampu. Glas je pokazao hrabrost, da se diže. Ne samo u šutu za tri poena. Čak i da se zaustavi i da pogodi“, istakao je trener Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari