Partizan "iscedio" pobedu 1Foto: Beta/Branislav Božić

Jesu košarkaši Partizana protiv Leitkabelisa prekinuli niz od dva poraza (84:77) ali su načinom igre u 5. kolu Evrokupa potvrdili da su i dalje u krizi i da unutar tima postoje ozbiljne turbulencije. Trener Obradović je u meču sa Litvancima izrotirao svega osmoricu igrača, ostavivši bez minuta Kurksa, Trifunovića, Miletića i Zagorca, kojem je oduzeo i „kapitensku traku“ dodelivši je Dangubiću.

Kao da je time trener Partizana želeo da pošalje poruku pojedincima da nikako nije bio zadovoljan onime što su pokazali u večitom derbiju, rizikujući da protiv veoma dobrog tima možda čak i da izgubi meč.

Zapamtiće Nenad Čanak Đorđu Gagiću nastup u Beogradskoj areni. Bivši centar Partizana kao da je sve vreme igrao za crno-bele.

I bez povređenog Madara, domaćin nije imao previše ofanzivnih problema; naprotiv, mahom je uspevao iz centralnog „pika“ da napravi prednost, uglavnom nakon kratkih otvaranja Smailagića (13p), pasovima ka Lideju (19p) u ćoškovima.

Iako je kao starter na petici mladi Koprivica (12p) brzo „prodao“ tri lopte, na kraju se ispostavilo da je pružio sasvim dobru partiju, baš kao i Glas (13p), kojem je duel sa Leitkabelisom bio zapravo i najbolji od letošnjeg dolaska iz Dinamika.

Već pred kraj prve deonice Obradović je oprobao recept iz večitog derbija i pod košem upario Koprivicu i Smailagića.

Ofanzivno se oslanjao i na organizacijske sposobnosti Avramovića (12p, 7as, 4 ukr), međutim defanzivno je konstantno imao velikih problema. Leitkabelis je demonstrirao nepodnošljivu lakoću rezultatskog vraćanja u meč.

Partizan je neretko povećavao prednost na dvocifrenu razliku, ali su gosti po pravilu šutem sa distance duel činili krajnje zanimljivim. Iako atletski inferiorniji, petica i četvorka su širenjem igre omogućavali bekovskoj liniji da relativno lako probija na perimetru (pogotoov nakon otvaranja iz blokada) i da time protok lopte čini krajnje produktivnim.

Samo u drugoj deonici na Glasove tri vezane trojke, Leitkabelis je u roku od dva minuta iz pet timskih asistencija, šutevima za tri Orelika, Žemaitisa i Beržinsa rezultatski obezvredio sav trud Slovenca.

Do početka četvrte deonice, Litvanci su već bili ubacili deset trojki. Odlične sekvence Avramovića u vidu šest datih, Koprivice sa osam, a potom i Lideja koji je vezao 10 poena u trećem kvartalu omogućile su domaćinu da permanentno bude u vođstvu, međutim i kada je Smailagić iz kratkog otvaranja pogodio trojku za 78:69 na 2:56 do kraja meča, Leitkabelis je u roku od jednog minuta smanjio na upozoravajućih 80:77.

Imali su gosti potom i dva napada da poravnaju rezultat, ali su lošim odlukama omogućili domaćinu da napokon odahne.

Koprivica (3ofsk) i naročito Smailagić (7ofsk) dominacijom na ofanzivnom skoku delimično su iznivelisali petnaest izgubljenih lopti na šesnaset timskih asistencija.

Jeste Partizan ubacio i sijaset poena iz kontranapada ali je rivalu dozvolio da pogodi čak četrnaest trojki iz devetnaest timskih asistencija.

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari