Obradović: Igrači su zaslužili pohvale, okrećemo se narednom meču 1Foto: STARSPORT

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović čestitao je večeras svojim igračima na drugoj pobedi u finalu ABA lige, i dodao da se sada okreću narednoj utakmici sa Crvenom zvezdom.

„Čestitke mojim igračima na zasluženoj pobedi, imamo 2:0, ali potrebna je još jedna pobeda da bi osvojili titulu. Ono što je evidentno je da smo imali dva različita poluvremena. Prvo je bilo prilično izjednačeno, bili smo brzopleti i pravili greške pogotovo u odbrani gde smo davali lake šuteve Zvezdi za tri poena. Odigrali smo bolje u drugom poluvremenu. U završnici je bilo situacija gde smo imali nula faula, a faul je veliko oružje. Igrači su zaslužili pohvale i za ovo i za ono pre dva dana. Ovo je plej-of, igra se na dva dana i zato dolazi do oscilacija“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradskoj areni ekipu Crvene zvezde sa 87:78, i tako poveli sa 2:0 u finalnoj seriji ABA lige. Finale se igra na tri pobede.

Obradović je ponovo zahvalio navijačima na podršci, dok je na pitanje da prokomentariše navijačko vređanje košarkaša Zvezde Nemanje Nedovića, rekao da se on od prvog dana zalaže za „fer i sportsko navijanje“.

„Zakon o sportu sve rešava. Braniću svakog pojedinca, ne treba biti vulgaran ni prema jednom pojedincu“, rekao je on.

Trener crno-belih dodao je da je nema poređenja sa vođstvom od 2:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige, koju je Partizan na kraju izgubio od Real Madrida.

„Evroliga je završena priča, ovo je ABA liga, vodimo sa 2:0 to je bio cilj koji smo imali ispred nas… Pokušaćemo da spremimo sledeću utakmicu na najbolji mogući način. Kao i uvek samo sledeća utakmica“, istakao je on.

Obradović je ocenio da će najvažnije biti da igrači budu psihološki spremni za treći meč.

„Igrači koji nisu igrali obaviće sutra trening. Ovo je plej-of, energija je na prvom mestu i probaćemo da koristimo što više igrača. Priprema za nedelju, to nam je u mislima i to će nam biti u mislima sutra na treningu“, rekao je Obradović.

Naredni treći meč igra se u nedelju u hali „Aleksandar Nikolić“ od 20.30, a domaćin je Zvezda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari