Obradović: Mogli smo do TOP 8 Evrolige 1Foto: Starsport

Košarkaši Partizan nisu uspeli da izbore plasman u nokaut fazu Evrolige, ali sup red svojim navijačima, pobedom završili takmičenje u elitnom takmičenju. Izabranici Željka Obradovića savladali su Valensiju sa 79:66.

Većim delom meča, vodila se ravnopravna borba, Valensije je imala dva poena prednost na poluvremenu, ali je Partizan u nastavku pojačao stepen agresivnosti u odbrani, igrao je odlučnije i hrabrije u napadu, zasluženo je stigao do trijumfa.

“Odigrali smo bolje u drugom poluvremenu. Ofanzivno smo bili na željenom nivou, a do dobre igre u napadu smo stigli zahvaljujući odbrani koja je bila sve jača i jača kako je utakmica odmicala. Veliki žal ostaje, jer smo imali veliku priliku da budemo u TOP 8, ali…”, naglasio je Željko Obradović, pa nastavio:

“Valensija je promenila trenera, slavila je u minulom kolu šampionata Španije protiv Baskonije, odigrali su na visokom nivou, ali smo mi bili bolji”.

Obradović je nastavio sa izlaganjem:

“Najveća odgovornost je na meni kao treneru. Sledi analiza ostvarenog, ali moram da ponovim da mi je jako žao što nismo stigli do nokaut faze, mogli smo do TOP 8. Objektivno, sami smo sebe izbacili iz plej-ofa. Hvala navijačima od srca, nadam se i verujem da će biti uz nas i tokom plej-ofa koji nas očekuje u ABA ligi”, rekao je Obradović, pa nastavio:

“Tokom sezone bilo je dobrih i loših stvari, primarni cilj je bio TOP 8, ne bežim od toga, mogli smo da stignemo do cilja, a sami smo krivi što to nismo uradili. Sada se okrećemo iskušenjima u ABA ligi. Idemo korak po korak, a prvi je Igokea, koja nas je pobedila tokom ligaškog dela takmičenja”.

Obradović je zaključio:

“Utakmice Partizana u Evroligi su više od sporta. Od toga korist ima i država, jer šaljemo prelepu sliku iz meča u meč. Kada sam se vratio u Partizan, rekao sam da želim da vratim klub u Evroligu, ali iskreno nisam mogao ni da sanjam da ćemo doživeti ovo što živimo u prethodne dve sezone. Šta će to značiti za sledeću sezonu? Ne znam. Ali, smatram da Partizan treba da bude stalni učesnik Evrolige”.

Vremena za odmor nema. Partizan 17. aprila protiv Igokee kreće u odbranu ABA trona, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari