Obradović: Moji igrači treba da operu ruke u Moravi 1Foto: ABA liga/Dusko Radisic

Trener Partizana Željko Obradović ovacijama je dočekan kada je izašao na parket hale „Kraj Morave“ pre početka utakmice u kojoj je Partizan pobedio njegov bivši klub Borac u Čačku (85:68).

Na konferenciji za medije po završetku meča Obradović rekao je da je zadovoljan svog tima u svim segmentima igre, osim u šutu za tri poena.

Uradili smo sve što je bilo potrebno na ovoj utakmici. Od sredine druge četvrtine uspeli smo da pročitamo odbranu Borca gde su pokušavali da nas udvajaju, dobar imali protok lopte, ali nažalost nismo uspeli da realizuje brojne otvorene šuteve, samo 6 od 25 sa te distance.

Možda ne bi bilo loše da primenimo onaj stari trik, malo da siđu dole do Morave i da operu ruke“, podsetio je prvi stručnjak crno-belih na šaljivu „poslovicukoja objašnjava zašto je veliki broj sjajnih košarkaša poreklom iz Čačka.

Proslavljeni trener zahvalio se domaćoj publici na toplom prijemu pre početka meča.

„Naravno, želim Borcu sve najbolje, kao i mom mladom kolegi. Želeo bih da se zahvalim čačanskoj publici na sjajnom prijemu i na atmosferi. Super se osećam, poslednjih godinu dana sam više bio ovde nego u Beogradu. Majka mi živi ovde i mnogi prijatelji, svi koji me poznaju to dobro znaju“, izjavio je Obradović.

Trener Borca Marko Marinović zahvalio se Željku Obradoviću zbog toga što je prošle sezone pomogao Borcu da izbori opstanak u ABA ligi.

Hteo bih da se zahvalim velikom čoveku Željku Obradoviću, jer je on jedan od „krivaca“ zašto Borac igra ABA ligu i ove sezone. U najtežim trenucima prošle godine je nesebično pritekao u pomoć, pomogao nam i podigao nas. Ulio je svima samopouzdanje i mi smo na kraju ostali u ligi. Još jednom mu se zahvaljujem od srca i poželeo bih Partizanu svu sreću u nastavku sezone“, rekao je trener ekipe iz Čačka, a zatim dodao:

„Zahvalio bih se i publici koja je došla u ovolikom broju. Mi nismo pružili dostojan otpor, ali u ovom trenutku nije moglo bolje. Nadam se da će prepoznati ono što mi radimo“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari