Obradović: Možemo mnogo 1Foto: FoNet/AP

Mogle su najbolje srpske rukometašice opušteno da uđu u revanš sa Italijom, jer su već ubedljivim slavljem na Apeninima (23:33) rezervisale kartu za Svetsko prvenstvo krajem ove godine…

… ali su htele i uspele da u velikom stilu čekiraju odlazak na takmičenje u Nemačkoj, pošto su i Nišu „demolirale“ nejaku Italiju (35:16).

Za treće vezano učešće na planetarnim smotrama, na kojem su naše dame, pod zastavom samostalne Srbije, najdalje dogurale na SP u Beogradu 2013. godine, kada su uzele srebrnu medalju.

– Gledaoci su mogli da vide poletnu, čvrstu i agresivnu odbranu, koju ćemo još više pokušati da usavršimo. Bilo je i malo grešaka, ali devojke ih uviđaju, što je jako dobro. Zadovoljan sam s oba naša izdanja, pogotovo ako se ima u vidu koliko smo malo vremena zajedno radili. Ako budemo ovakvi i na SP svejedno ko će nam biti protivnici – ima pokrića za trenutni optimizam selektor Ljubomir Obradović.

Doskorašnji vođa muške reprezentacije Crne Gore veruje da ovaj sastav može još više ako se posle beka Sanje Damnjanović u njega vrate još dve pobunjenice protiv nekadašnjeg stratega nacionalnog tima Saše Boškovića.

– Andrea Lekić će oplemeniti našu igru na bekovskim pozicijama, a ako nam se pridruži i pivotmenka Dragana Cvijić to će biti jako ozbiljna i nezgodna selekcija, jer ćemo imati po dva, tri dobra rešenja na svakoj poziciji. Ova ekipa može i želi mnogo, a cilj nam je plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020- gleda unapred iskusni trener mnogih klubova u muškoj konkurenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari