Obradović: Naravno da se posle serije poraza zapitam šta dalje 1Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Košarkaši Partizana poraženi su u 26. kolu Evrolige od Bajerna na svom parketu sa 79:78, posle velike borbe i triler završnice.

Partizan ima skor 12-14, a Bajern 11-15. Partizan je tokom prvog poluvremena vodio veliku borbu sa Bajernom.

Ekipa iz Minhena je bila raspoložena za šut u prvoj deonici, Partizan je to uspeo da neutrališe u drugoj, stigle su trojke u režiji Kaminskog, pa su „crno-beli“ na odmor otišli sa viškom od četiri poena – 45:41.

U nastavku meča, Partizan je tri puta imao plus deset, ali je uoči poslednjeg kvartala vodio sa 63:59.

Usledio je rat nerava, a ulogu meč vinera prigrabio je Silvian Fransisko.

„Ne znam šta da kažem. Imali smo utakmicu u rukama. Ko zna koju tokom ove sezone, ali ostali smo bez pobede“, naglasio je Obradović odmah posle meča, pa nastavio na pres konferenciji:

„Desila nam se ista priča kao i u Bolonji. I tada smo imali pobedu u rukama, ali nismo bili dovoljno pametni da je privedemo kraju, na način na koji smo želeli. Protiv Virtusa smo izgubili zbog naših grešaka, sada i protiv Bajerna. Da su igrači bili pod stresom ne bi imali prednost sve vreme. Tražio sam da se pravi prekršaj, ali se to nije desilo. Isto sam tražio i u Bolonji na dva razlike, ali…. Ne želim da svaljujem krivicu na igrače. Moja je odgovornost.“

Obradović je nastavio sa izlaganjem:

„Imali smo dobre momente, imali smo i loše. Na žalost, u samoj završnici smo ispustili pobedu koju smo imali u rukama, nismo smeli da dozvolimo šut za tri poena, morali smo da napravimo prekršaj, nismo i to je to. Nismo prepoznali nekoliko dobrih situacija, a krivica je ponavljam moja“, rekao je Obradović, pa zaključio:

„Kao trener i stručni štab dajemo sve od sebe. Naravno da se posle serije poraza zapitam šta dalje. Proveli smo nekoliko sati u dvorani posle Splita, radili smo, analizirali. Šta dalje, dokle…. To su pitanja koja sebi postavljam. Neke stvari nisu dobre, apsolutno nisu dobre. Sešću sa ljudima iz stručnog štaba, da vidimo šta nam je činiti“.

Partizan sada očekuje duel sa Igokeom u Laktašima, zatim finalni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu, dok će naredni meč Evrolige igrati na svom parketu, protiv Efesa. Ova utakmica je na programu 29. februara. Dan kasnije, Bajern će ugostiti Crvenu zvezdu, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari